Tarım Kredi Kooperatiflerinden icralık olan çiftçiler bugün Tarım ve Orman Bakanlığının önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından bir grup mağdur çiftçi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüştü. 

ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİ GÖRÜŞMEDEN UMUTLU AYRILDI 

Fatih Metin, görüşmede Tarım Kredi’den yüksek faizden dolayı mağdur olan çiftçilerin sorunlarının çözüleceğini belirterek, 2019 yılında yapılan yapılandırmanın bir benzeri üzerinde çalıştıklarını belirtti. 2019 yılında yapılan yapılandırmada, çiftçilerin borçlarının faizlerinin bir kısmı silinerek borçları 5 eşit taksite bölünmüştü. Çiftçi temsilcileri, görüşmeden umutlu ayrılırken, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e teşekkür ettiler. 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR TOPLANTIYA KATILMADI

Tarım Kredi’den mağdur olan çiftçiler, daha önce yine Ankara’da yapacakları eylemi iptal ederek Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşmüşlerdi. Bu görüşmede Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz bir şekilde görev yapan Fahrettin Poyraz da katılmıştı. Ancak çiftçilerin bugün Fatih Metin ile yaptıkları görüşmeye, Fahrettin Poyraz’ın katılmaması dikkat çekti.