2019 yılında çıkarılan kararname ile hayvan ithalat yetkisi yardım kuruluşlarına da verilmişti. Bu yetki kapsamında Kızılay son iki yıldır kurbanlık hayvan ithalatı yapıyordu. Kızılay, kurbanlıkların kesimiyle ilgili Et ve Süt Kurumu ile anlaşma yaptı. Yaklaşık 7 bin 500 büyükbaş hayvanı ESK tedarik ederek Kızılay adına kesecek ve kesilen bu hayvanların etleri de konserve yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 

KIZILAY BAŞKANI KINIK: 5 MİLYON İNSANIN SOFRASINA KURBAN BEREKETİNİ TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan kombinasında Kızılay’ın Kurban Modeli’ni tanıttı. Yaklaşık 5 milyon insanın sofrasına kurban bereketini taşımayı hedeflediklerini belirten Kınık, verilecek vekaletlerle kurban bereketini yıl boyu devam ettirmek istediklerini belirtti. 

KURBANLIKLAR 10 AYRI KOMBİNADA KESİLECEK

Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ise şunları kaydetti:  “2021 yılında Türk Kızılay’ımız ile Et ve Süt Kurumu arasında kurban temini, kesimi ve konserve üretim sözleşmesi imzaladık. Kızılay adına yaklaşık 7.500 adet büyükbaş kurbanlık hayvan kesimi planlıyoruz. Kurban kesimlerimizi 10 ayrı kombinamızda, resmi ve kurum veteriner hekimlerimiz kontrolünde, noter ve din görevlileri huzurunda gerçekleştireceğiz.CKurban kesimlerinden elde edilecek etler yine kurumumuz veteriner hekim ve gıda mühendisleri kontrolünde kıyma ve kuşbaşı konserve hâline getirilecek.
Yaklaşık 1 milyon adet konserve üretimi planlıyoruz. Kurbanlık etlerden elde edeceğimiz konserveler ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim edilecektir.”