Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan 'hayvanlarınızı kestirmeyin fiyatlar daha da yükselsin' gibi akıl tutulması niteliğinde paylaşımların maksatlı ve kötü niyetli olarak değerlendirdiklerini belirtti. Tunç, "Bunlar kasıtlı ve kötü niyetli olarak paylaşılıyor. Kırmızı et fiyatları üzerinde yapılmak istenen algı operasyonlarına itibar etmeyin" dedi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Dünyada ve özellikle de bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığına işaret etti. Bülent Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

HÜKÜMET YENİ EYLEM PLANI AÇIKLADI

"Kovid-19 Salgını, ardından Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş her ülkenin yeni tedbirler alması gerektiğini ortaya koymaktadır. Her ülke başta gıda, güvenlik ve sağlık olmak üzere bir dizi tedbir almak zorunda kaldı. Bu çerçevede ülkenin marka değerine katkı sağlayan üreticilerin korunması için de hükümetimiz yeni eylem planları açıkladı.

En büyük gücünü üretimden alan biz üreticilerin de bu dönemde yaşadığı birçok sorun ortaya çıktı. Özellikle hükümetimizin aldığı kararlar ve desteklerle bu sorunun çözümüne yönelik iyi niyetli adımlar oldu. Salgın ve coğrafyamızın bize yüklediği misyon gereği yaşanan sıkıntılar noktasında ülkesini seven her Türk vatandaşı gibi bizde elimizi tabir yerindeyse gövdemizi taşın altına koyduk. Allaha şükür belli mesafelerde kat ettik.

ÜRETİCİNİN SORUNLARINI İLGİLİ MERCİLERE AKTARDIK AKTARMAYA DA DEVAM EDİYORUZ

Üreticilerimizin başta yem olmak üzere tüm sorunlarının çözümü noktasında ilgili mercilere sorunları aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız olumsuzlukların çözümü noktasında paydaşlarımızla görüşürken, birtakım kişi ve kurumların maalesef algı operasyonları ile bir kez daha yüzleştik. Özellikle sosyal medya üzerinde “hayvanlarınızı kestirmeyin fiyatlar daha da yükselsin” gibi akıl tutulması niteliğinde paylaşımlar dolaşmaktadır. Bunların kasıtlı ve kötü niyetli olarak yapıldığını düşünüyoruz.

BU TÜR MAKSATLI PAYLAŞIMLAR HEM ÜRETİCİYE HEM DE TÜKETİCİYE ZARAR VERİYOR

Bu tür davranışların hem vatandaşa hem de üreticilere zarar vereceğini unutmamak gerekir. Et fiyatları üzerinde oluşturulan bu tür spekülatif hareketlerin, üreticilerimize ve sektörün geleceğine zarar vereceği endişemizi paylaşıyor, üreticilerimize bu tür manipülatif haberlere itibar etmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Üreticilerimizin de 84 milyonun bir parçası olduğunu ve bu tür algı operasyonlarına alet olmamasını istiyoruz.

FIRSATÇILIK YAPILIYOR

Piyasalarda üreticiyi mağdur etmeyecek makul fiyatlar oluşurken, ileride besicileri zor duruma düşürecek ve üretimin sürdürülebilirliğine zarar verecek “hayvan kestirmeyin fiyat daha da yükselsin” şeklindeki çağrılar tarafımızca fırsatçılık olarak değerlendirilmektedir. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği olarak böyle olumsuzluklar yaşanmaması ve misyonumuz gereği üreticilerimizi korumak adına kamuoyuna bu açıklamayı yapmak durumunda kalmaktayız.