Kekik Paneli'nin sonuç bildirgesinde, kalıntısız, kaliteli ve temiz kekik üretimiyle ilgili şunlar kaydedildi:

“Kekik tarımında zirai mücadele ürünleri kesinlikle kullanılmamalı. Yabancı ot mücadelesi çapayla yapılmalı. Kekik sararmadan hasat edilmeli. Kurutma yerlerine hayvan yaklaştırılmamalı. Patozla değil elle çırpılarak sapından ayrılmalı. Elde edilen ürün yeni ve temiz çuvallara konularak güneş ve ışık almayan temiz depolarda saklanmalı ve içine yabancı madde karıştırılmamalı”

Panele Denizli Valisi Sayın Hasan Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Kütaş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürel, STK başkanları ve çok sayıda üretici katıldı.

Kalıntısız, kaliteli ve temiz kekik üretiminin pazarı elinde tutmanın birinci şartı olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Yılmaz Erkaya, şunları kaydetti: “İlimizde 2018 verilerine göre 120 bin dekar alanda yaklaşık olarak 13.000 ton kekik üretimi gerçekleştirilmektedir. Kekik üretimi ile ülkemiz 60 milyon dolar gelir elde etmekte bunun da 40 milyon dolarını Denizlimiz sağlamaktadır. Geçtiğimiz hafta İlimize teşrif eden Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli kullanılmayan orman alanlarının da kekik üretimine açılacağını müjdelemiştir. Bakanlığımızla koordineli bir şekilde Valiliğimizin de desteğiyle üreticilerimizin gelirini arttırmak için projeler üretmeye, Çiftçi Eğitim Programları yapmaya devam edeceğiz”

TARIMDANHABER