Yerli firmalarla görüştüklerini fakat iki yıl içerisinde faaliyete geçiremeyecekleri için Güney Koreli bir firmayla anlaştıklarını belirten Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Jeotermal tesisten elde ettiğimiz enerji elektriğin yanı sıra ısınma ve tarımda da kullanılacak" dedi.

Aydın Denge Gazetesinden Duygu Dilek'in haberine göre, Sultanhisar Belediyesi 3 bin 500 dekarlık alandaki jeotermal tesis için Güney Koreli bir firma ile anlaştı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu), 2020 yılından sonra jeotermal tesislere destek vermeyecek. Bu nedenle 2 yıl içerisinde ilçemizdeki jeotermal tesisi faaliyete geçirmemiz gerekiyordu. Görüştüğümüz yerli firmalar tesisin faaliyete geçmesinin 5 yıl süreceğini söylerken Güney Kore firması 2 yılda tesisi faaliyete geçireceğini söyledi. Biz de Koreli firmaya anlaştık" diye konuştu.

Termalin bölge için büyük bir zenginlik olduğuna değinen Yıldırımkaya, "Jeotermal tesisten elde edeceğimiz enerjiyi elektriğin yanı sıra ısınma ve tarımda da kullanacağız. Sultanhisar'da domates kurutma ve çilek seraları çok yaygın. Seralarda kullanacağımız enerji, tarımı daha elverişli hale getirecek" dedi.

TARIMDANHABER