Mitinge kendisinin de bir zamanlar çoban olduğundan bahsederek başlayan M.İnce, iktidara geldiği takdirse çobanların sigortalarının devlet tarafından karşılanacağını ilan etti. Ardından 15 gün içinde hayvan ilaçlarını da ücretsiz şekilde dağıtılacağından bahseden İnce, “eğer hayvan yetiştiriciliğine insanları özendirmezsek çocuklarımız nasıl et yiyecek" diyerek hükümete seslendi.

ÇOCUĞUN DONUNDAN YÜZDE 18 VERGİ ALAN DEVLET

Türkiye'deki vergilerin yoksul halkın sırtına yüklendiğinden bahseden İnce: “Sütte KDV yüzde 8, mamada KDV yüzde 8, çocuk bezinde KDV yüzde 18, çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan bir devletten adam olmaz." diyerek sert çıktı.

ERDOĞAN ÇİFTÇİYİ KÖYLÜYÜ BESİCİYİ BİTİRDİ

Doğu Anadolu bölgesinde hayvancılığın içler acısı halde olduğunu söyleyen İnce, sahneye devasa dünya haritası çıkartarak Brezilya, Uruguay ve Arjantin'den alınan besi hayvanlarının binlerce km uzaktan nasıl getirildiğini ve telef olduğunu anlattı.

6 MİLYAR DOLARLIK CANLI HAYVAN İTHALİ

4 milyon nüfusu olan Yeni Zelanda ile 80 milyonluk Türkiye'nin sığır sayısının eşit olduğuna dikkat çeken İnce, “6 milyar dolarlık canlı hayvan ithalinin eğer 1 milyarı bu bölgeye yatırılsaydı şu an bu sorun çözülmüştü" tepkisinde bulundu.

TARIMDANHABER