Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, hükümete çağrıda bulundu, dünyada kurulacak yeni düzende tarım insanlığın önceliği olacağını söyledi.

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada “kurulacağı muhtemel yeni dünya düzeninde İnsanların ve diğer canlıların temel yaşam ihtiyacı tarımdan, topraktan temin edildiği için tüm dünya ülkeleri stratejilerini, gelecekteki plan ve projelerinin temelinde ve önceliklerinde kesinlikle gıda ve tarım olacaktır.  

Öter “Ülkemiz dünyanın en verimli toprak ve iklime sahip olmasına rağmen alınması gereken Üretim miktarını alamıyoruz olmanın başlıca nedeni çiftçilerimizin zaruri girdi kalemleri olan Tohum, Gübre, Mazot, Elektrik ve ilaç fiyatlarının aşırı yüksek olmasıdır, diğer olumsuz bir faktör de birçok tarım ürünü ithalatında gümrük oranları düşürülerek veya sıfırlanarak ithalat izni verilmesidir. Milli servet anlayışıyla tarımımıza gereken değer verildiği takdirde, Türkiye nüfusu kadar bir ülkeyi daha besleyebilecek tarım potansiyeline sahip bir ülkeyiz.

Tarım sektöründe ve toplumsal alanlarda faaliyet yürüten bir sivil toplum örgüt başkanı olarak; Başta Ülkeyi yöneten hükümetimize, ilgili idarecilerimize ve tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Milli şuurla, ortak değer anlayışı çerçevesinde milli servet olan tarıma elbirliğiyle, sahip çıkılması gerek. Dünya ve Ülkemiz Coronavirüs denen bir salgının pençesinde kıvranıyor. Uzmanların açıklamalarına bakılırsa Virüse yakalanmış insanlardan kurtulanların geneli bünyesi, bağışıklık sistemi güçlü olanlardır. Unutulmamalı ki Güçlü bağışıklık sistemi de ancak ve ancak sağlıklı gıdalarla beslenmekten geçiyor. 

Öter sözlerini şöyle tamamladı Coronavirüs salgını sonrası sözü edilen yeni Dünya düzeninde Silahtan, her türlü teknolojiden ve hatta dijital iletişimden daha fazla ihtiyaç duyulacakların başında gıda gelecek, Ülkemizin sahip olduğu tarımın hayatı konumda stratejik olduğunu tüm dünya biliyor. Umut ediyoruz Hükümetimizin tarım konusunda strateji ve  acil eylem planı olsun, aksi halde yeni dünya düzeninde arzulanan şekilde etkili olamayız" dedi.