Beyşehir ilçesinde geçtiğimiz yıllarda çok miktarda görülen hububat hasat hırsızlığına karşı Beyşehir Kaymakamlığı İlçe Tarım Komisyonu tarafından alınan karar ile ilçedeki tüm biçerdöverlere GPS takip cihazı takıldı, ayrıca biçerdöverlere biçim saati uygulamasına geçildi. 

GPS takip cihazı ile biçerdöverlerin tarımsal arazilerdeki çalışma yerleri, saatleri,  biçim zamanları kontrol altında alındı. GPS takip cihazları takılmasından sonra hububat hasat hırsızlığı da önlenmiş oldu. Konu ile ilgili bilgi veren Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet KAYA “Kaymakamımız Sayın Yusuf ÖZDEMİR Bey’in Başkanlığında İlçe Tarım Komisyonumuzca aldığımız karar ile ilçemizdeki Biçerdöverlere GPS takip cihazı takılmıştır. İlçemizde 186 Biçerdövere GPS takip cihazı takılarak takip işlemleri gerçekleştirildi. GPS ile  takipte hem mobil uygulamada cep telefonları ile hem de bilgisayar uygulaması ile web tabanlı olarak takip edilebiliyor. GPS uygulaması ile birlikte biçerdöver hasat zamanlarına da düzenleme yapılması hem hasat hırsızlığını hem de dane kayıplarını ciddi oranda azaltmıştır.

Biçerdöverle hasat kontrollerimizde etkinliğimiz artmıştır. İlçemizde hububat hasat dönemi sonuna yaklaştığımız şu günlerde GPS uygulamasından sonra hasat hırsızlığı vakası meydana gelmemiştir. Takip Sistemi hem bizlerin hem de kolluk kuvvetlerimizin işlerini bir hayli kolaylaştırmıştır. Türkiye genelinde ilk defa uygulamaya geçtiğimiz sistem diğer il ve ilçelerimize örnek  bir uygulama olmuştur. Hububat hasat hırsızlığiının sona ermesi ile bölge çiftçileri rahat bir nefes almış oldu.“ dedi.