Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarımsal üretim amacıyla kullanılan Hazine arazilerini ecrimisil bedelinin yarısına üreticiye 10 yıla kadar kiralıyor. Kiralama sonunda yükümlülüklerini yerine getiren ve talepte bulunan kiracılara önemli haklar tanınıyor. Bu haklardan yeniden kiralamanın ve satışın arazilere rağbeti arttıracağı tahmin ediliyor.

81 ilden müracaat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin kiralamak için 20 bini aşkın çiftçinin müracaatta bulunduğunu açıkladı. 81 ilden başvuru geldiğini dile getiren Kurum, “Bu anlamda başı Adana, İzmir ve Antalya çekiyor. Bu illerimizi Kırklareli ve Mersin takip ediyor” dedi.

Yüzde 20'ye varan indirim

Belediye ve mücavir sınırları dışında olan tarım arazileri, rayiç bedelinin yarısına satın alınabiliyor. Bedelin tamamının peşin ödenmesi durumunda yüzde 20, yarısının peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.

2/B'ler için son tarih 30 Kasım

2/B arazilerinin satışında uzatılan başvuru ve ödeme süreleri 30 Kasım'da bitiyor. Bu düzenleme 2/B arazilerine süresi içinde başvurmayan yaklaşık 63 bin kişi, bedeli süresi içinde ödemeyen yaklaşık 52 bin kişi, ikiden fazla taksidini vadesinde ödemeyen yaklaşık 11 bin kişi olmak üzere, yaklaşık 126 bin kişiyi kapsıyor.

TARIMDANHABER