Yeni Şafak gazetesinden Yasemin Asan'ın haberine göre, topraksız çiftçileri desteklemek için atılan adımlar meyvelerini vermeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 6 ilde hazineye ait arazilerin toprağı olmayan köylülere kiralanmasına ilişkin son verileri paylaştı. Bakan Pakdemirli, 10 bin 105 kiracıya 554 bin dekar alanın kiraya verildiğini söyledi. Pakdemirli, yabancılara devletin mülkiyetindeki arazilerin kiralanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

ÜRETİCİYE DESTEK

Bakan Pakdemirli, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yeterli gelire sahip aile işletmeleri oluşturmak için başlanan arazi edindirme faaliyetlerine değindi.

554 BİN DEKALIK ALAN

Pakdemirli, bu kapsamda parçalı, hisseli ve kullanılmayan tarım arazilerinin gerçek çiftçilik yapan kişilere devredilmesi konusunda arazi edindirme çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı.

Tarım reformu uygulama alanı olarak ilan edilen Ankara, Aydın, Edirne, Konya, Mardin ve Şanlıurfa'da hazine arazilerinin yıllık olarak toprağı olmayan veya az toprağı olan çiftçilere kiralandığını belirten Pakdemirli, kiralama işlemlerinde tüm kriterlere özen gösterildiğini de aktardı.

TARIMDANHABER