Arpa buğday fiyatları hasatla birlikte yakından takip ediliyor. Mardin-Kızıltepe'den sonra Şanlıurfa'da da ilk arpa 9 bin liranın üstünde alıcı buldu. Arpa ekimi yapılan illerde hasat heyecanı yaşanıyor. Yurt dışında fiyatların yükselmesi, iç piyasada bazı illerde yaşanan kuraklığın üretimi olumsuz etkilemesinden dolayı arpada iyi bir fiyat beklentisi oluşurken, hasatla birlikte sembolik alımlarda da bu kendisini gösteriyor. Mardin-Kızıltepe ovasında hasat edilen arpa sembolik bir rakamla 9 bin 100 liradan satılırken, Şanlıurfa'da da benzer bir fiyatla arpanın satışı yapıldı.

ŞANLIURFA'DA SEZONUN İLK ARPA HASADI YAPILDI

Sabah gazetesinden Mehmet Yıldırım'ın haberine göre, Şanlıurfa'da hasadı yapılan sezonun ilk arpası 9 lira 20 kuruştan satıldı. Bölgenin önemli tahıl üretim merkezleri arasında bulunan Şanlıurfa’da sezonun ilk arpa hasadı Akçakale’nin Kalemli Kırsal Mahallesinde yapıldı. Ticaret Borsası tarafından Şanlıurfa Zahireciler Borsasında satışa sunulan yılın ilk arpası 9 lira 20 kuruştan alıcı buldu. Sezonun ilk arpasını ise Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Kalemli köyünden çiftçi Ahmet Öz, tarafından Şanlıurfa Ticaret Borsasına getirerek satışa sundu yeni mahsul arpa 9 lira 20 kuruştan satıldı.

YENİ MAHSUL ARPAMIZ 9 BİN 20 KURUŞTAN SATILDI

Şanlıurfa Zahireciler Borsası Başkanı Feridün Turan; "Yılın ilk mahsulü olan arpamız Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Kalemli köyünden çiftçimiz Mehmet Öz tarafından satışa sunulmak üzere borsamıza getirdi yeni mahsul arpamız 9 lira 20 kuruştan satıldı. Allah hayırlı uğurlu etsin. Çiftçimize de Ödül olarakta tam cumhuriyet altını hediye ettik" dedi.