Bu anlamda Türkiye'de bir ilk olan MEDYAKOOP'un sahibi olduğu Hasat Türk gazetesi de yayın hayatına başladı. Haftalık yayınlanacak olan Hasat Türk, üretici birliklerinin ve kooperatiflerin sesi olacak. Ulusal yayın yapacak olan ve ilk planda 5 bin adet basılan Hasat Türk'ün, yakın bir zamanda baskı adetinin 10 bine çıkarılması amaçlanıyor.

Hasat Türk gazetesinin yayın politikası hakkında değerlendirmede bulunan Genel Yayın Yönetmeni ve Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural, Hasat Türk ile kooperatifçilik anlayışının medya yayıncılığına da girdiğini belirterek, “Üretici birliklerinin ve kooperatiflerin sesi olmayı amaçlayan Hasat Türk, her anlamda bir ilk olacak" dedi. Hasat Türk'ün tarım, gıda üzerine yayıncılık yapacağını ifade eden Uğural, “İzmir'de basılıyor ancak ulusal bir gazete. Okuyucularına posta yoluyla ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Uğural, şunları kaydetti: “Kooperatifçilik hareketini medya yayıncılığına entegre etmek istiyoruz. Hasat Türk, sektörün bütün bileşenlerinin sesi olacak. Malumunuz ulusal gazetelerde çiftçinin ve üretici birliklerinin çok fazla sesi duyulmuyor. Hasat Türk ile bunu aşacağız inşallah"

İlk iki sayısının bayramın araya girmesinden dolayı birlikte basıldığını üçüncü sayısının da bu hafta sonu basılacağını kaydeden Uğural, gazetenin yıllık aboneliğinin de 150 lira olduğunu bildirdi.

Uğural, Hasat Türk'e 0232 482 00 75 telefon numarasından ve [email protected] mail adreslerinden ulaşılabileceğini söyledi.