Gübre fiyatları tarımsal üretimi ciddi anlamda tehdit ederken, bazı belediyelerin yerelde çiftçiye gübre desteğinde bulunması önemli bulunuyor. Söz konusu gübre desteğinde bulunan belediyelerin sayısın artması kırsalda çiftçiyi rahatlatacak. Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dünyada gübre konusunda bir sıkıntı bulunduğunu belirterek, "Ancak biz 3 bin ton gübremizi erkenden aldığımız için piyasaya göre daha uyguna mal etmiş olduk" dedi. Gübre maliyetinin yüzde 50'sini belediyenin karşılayacağını ifade eden Tahmazoğlu, "Böylelikle çiftçimiz gübreyi daha da uyguna almış olacak" diye konuştu.

3 BİN TON GÜBRE DESTEĞİ

Çiftçilere yönelik desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, tarımsal üretimi arttırmak ve çiftçileri desteklemek adına 3 bin ton gübre dağıtımı gerçekleştirdi. Şahinbey ilçesindeki çiftçilere yönelik yem, fide, fidan, canlı hayvan desteklerini 5 yıldır sürdüren Şahinbey Belediyesi, Sarıt Mahallesinde düzenlediği programla çiftçilere 3 bin ton gübre desteği verdi. Düzenlenen dağıtım törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

“Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz devam edecek”

Çiftçilere yönelik yapılan yatırımlardan bahseden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere yönelik desteklerin ve yatırımların devam edeceğini belirterek, “Artık geleneksel hale gelen 5 yıldan bu yana çiftçilerimize desteklerimizi aralıksız bir şekilde ve arttırarak sürdürüyoruz. Çiftçimizden gelen her talep bizim başımızın tacıdır. Tarım İlçe Müdürlüğümüzün bize bildirdiği arpa, buğday, mercimeklerin hepsini aldık. Bu yıl dağıttığımız arpa, buğday ve mercimek 3 bin 505 ton oldu. Geçmiş yıllarda biz 2 ton dağıtıyorduk ve yetiyordu. Demek ki ekilen alan gittikçe artmaya başladı. İlçemizdeki çiftçi sayımız artıyor. Daha önceden 4 bin çiftçi sayımız vardı şu anda 6 bin 680 çiftçimiz var. Hayvan yetiştiricisi sayımız ise 2 bin 900’den 5 bin 700’e yükseldi. Bun artışlar çok güzel bu artışlar olsun biz destek vermeye devam edeceğiz. Dünya’da gübre konusunda bir sıkıntı var ancak biz 3 bin ton gübremizi erkenden aldığımız için piyasaya göre daha uyguna mal etmiş olduk. Aynı zamanda bu gübre maliyetinin yüzde 50’sini biz karşılıyoruz ve böylelikle çiftçimiz daha da uyguna almış oluyor. Bunun yanı sıra daha öncede yem desteğimiz, fide desteğimiz, canlı hayvan desteklerimiz olmuştu. Tekrardan gübre desteğimizle sezonumuzu açtık. Gübre desteğimizden sonra yem desteğimiz olacak daha sonra fide olarak bu şekilde çiftçilerimize yönelik desteklerimiz devam edecek” dedi.