Gübretaş, döviz kurlarının düşmesine rağmen gübre fiyatlarında indirim yapmayarak dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada "Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin şirketi Gübretaş olarak, her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yararını gözetip, ürün bulunurluğunu ve uygun fiyat politikamızı sürdüreceğimizi yeniden teyit ediyor, döviz kurlarının düşüşe geçmesi ve sektördeki diğer firmaların fiyatlarını indirmeleri ile birlikte piyasadaki gübre fiyatlarının, Gübretaş'ın uyguladığı fiyatlara yaklaşmış olmasından memnuniyet duyuyoruz" denildi.

DİĞER FİRMALARA YÜKSEK FİYAT GÖNDERMESİ! 

Yapılan açıklama ile Gübretaş’ın döviz kurları düşmeden önce piyasaya diğer firmalardan çok uygun fiyata gübre verildiği ima edilirken, döviz kurlarının düşmesiyle birlikte firmaların yaptıkları indirimlerle Gübretaş’ın fiyatlarına yaklaşıldığının iddia edilmesi dikkat çekti. 

GÜBRETAŞ'IN FİYATI DÜŞÜKTÜ ANCAK BAYİLERE GÜBRE VERİLMİYORDU! 

Döviz kurları düşmesine rağmen Gübretaş'ın gübre fiyatlarında hiç bir indirime gitmeyerek, diğer firmalara yönelik imalı bir açıklamada bulunması şaşkınlıkla karşılanırken, yapılan açıklamanın piyasa gerçekleriyle örtüşmemesi de dikkat çekti. Sektör temsilcileri, Gübretaş’ın döviz kurları düşmeden önce gübre satış fiyat listesi diğer firmalara göre ucuz görünse de ancak bayilere bu fiyattan talep edilen ürünün verilmediği kaydedilirken, satışı yapılmayan fiyat listesi üstünden bugün çiftçinin desteklendiğinin ileri sürülmesi ise büyük bir çelişki olarak görüldü. 

2 BİN TL ÜSTÜNE ÇİFTÇİYE SATILIYOR!

Diğer yandan kurların yüksek olduğu dönemde bayilere, bugün savunulan liste fiyatı üstünden yeterli ürün verilmezken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ise Gübretaş'ın satış fiyatının 2 bin lira üstüne çiftçiye gübre satılıyor. Örneğin DAP gübresinde Gübretaş’ın liste satış fiyatı 11 bin 235 TL olmasına rağmen, (Gübretaş'ın aşağıdaki fiyat listesinde görülebilir) DAP gübresinin Tarım Kredi Kooperatiflerindeki çiftçiye satış fiyatı ise 12 bin 649 TL ile 13 bin 315 TL arasında değişiyor. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNİN 8 ARALIK TARİHLİ DAP GÜBRE SATIŞ FİYATI

ETİ BAKIR YAPTIĞI SON İNDİRİMLE GÜBRETAŞ’IN FİYATLARININ ALTINA DÜŞTÜ!

Eti Bakır, bugün DAP gübresinde yeni bir indirim yaparak fiyatını 11 bin 950 TL’den 10 bin 950 TL’ye çekti. Gübretaş ise indirim yapmadığı 2 Aralık’taki fiyat listesinde DAP gübresi 11 bin 235 TL görünüyor. 

GÜBRETAŞ ÜRE GÜBRESİNİ TARIM KREDİ’YE 12 BİN 450 TL’DEN VERİYOR ÇİFTÇİYE İSE 14 BİN 838 TL’YE SATILIYOR! 

Aynı şekilde üre gübresinde Gübretaş’ın liste satış fiyatı 12 bin 450 TL olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinde çiftçiye satış fiyatı ise 14 bin 97 TL ile 14 bin 838 TL arasında değişiyor.  

GÜBRETAŞ'IN 2 ARALIK TARİHLİ GÜBRE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDE 8 ARALIK ÜRE GÜBRESİ SATIŞ FİYATI!

2 AYDIR SATIŞ YAPMIYORLAR! 

Gübretaş'ın yaptığı açıklama, sosyal medyada da tepki çekti. Abdulkadir Karayılan isimli takipçi, Gübretaş'ın yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Şaka gibi açıklama. Yüzde 600 zam yaptılar o da yetmezmiş gibi 2 aydır satış yapmıyorlardı. Şimdi ise çıkıp ne diyorlar resmen alay geçiyorsunuz millet ile" dedi.