Malatya’nın Yazıhan ilçesinede çiftçilik yapan Hüseyin Erbaş, borçları nedeniyle traktörü haczedildi. Erbaş, olay sonrası gözyaşlarını tutamadı. Malatya’nın Yazıhan ilçesi Karaca köyünde yaşayan çiftçi Hüseyin Erbaş borçları nedeniyle önce koyunlarını ve ineklerini kaybetti. Erbaş'ın son olarak traktörü de haczedildi. Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borcu nedeniyle satışa çıkarılan traktörü iki gün önce icra memurları tarafından kapısının önünden çekilen çiftçi Hüseyin Erbaş olay sonrası gözyaşlarını tutamadı.

"ELİMDE BİR TRAKTÖRÜM VARDI" 

Hüseyin Erbaş’ın babası Hasan Erbaş traktörlerinin götürülmesine isyan ederek, “Elimde bir traktörüm vardı. Bir sürü çoluk çocuk ne yapacağım şimdi. Utansın devlet utansın. Bakanlar utansın. ‘Köylünün yanındayız, çiftçinin yanındayız’. çiftçiye yapmadığınız kalmadı. Demek ki hep kendi ceplerini düşünürlermiş. Kışın bir gününde çiftçi soyulur mu? Kapkaççı dedikleri de kendileriymiş. Yiyecek olmazsa ne yapsın adam, mecburen hırsızlık yapacağım. Dünya kadar davarım vardı, o gitti. Her şey gitti. 15 baş kişinin bir traktörü vardı. Bir sürü çoluk çocuk. Doyacak mısın? Doy artık doy” dedi.

"NEYE SAKİNLEŞECEĞİM, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI" 

Sinirlerine hakim olamayan Erbaş, “Neye sakinleşeceğim. Bıçak kemiğe dayandı. Saray’da yaşıyor… Gelsin bir de milletin halini görsünler” dedi. Gözyaşlarını tutamayan Erbaş, “Garaja gidiyorum traktör yok. Ahıra geliyorum koyunlar yok. Ne yapacağız biz” diyerek duruma tepki gösterdi.

"BİZE GEÇİNECEK BİR ŞEY BIRAKMADILAR" 

ANKA Haber Ajansında yer alan habere göre, Baba Erbaş’ın oğlu Hüseyin Erbaş ise borcu nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları, “Yaklaşık 2 ay önce de saman balyası taşıyorduk icra memurları geldi. Traktörümü yedi emin olarak bana teslim ettiler. 16 Aralık’ta traktörüm satışa çıkarıldı. Bugün de gelip götürdüler. Evde 7 kişi yaşıyoruz. Bize geçinecek hiçbir şey bırakmadılar. 2017’de TKK’den 17 bin lira ederinde mazot ve gübre aldım. Arpa buğday ekiyoruz. O yıl kurak gidince ödeyemedim, borcumu erteledim. Biz borcumuzu ödemeyelim demiyoruz. Ama ülkenin durumu belli, kuraklık gitti. Durumumuz iyi olmadı, iyi olsaydı ödeyecektik zaten. Babam bana ben babama kefilim. Ayrıca babamın da başka kefilleri var. Babamın kefillerine olan 110 bin lira borcu için inekleri, 85 baş koyunu sattık. Bir şey koymadık evde. TKK’ya olan 10 bin liralık borç 55 bin oldu. Avukat masrafı şu, bu derken 85 bin lirayı buldu. Bu para için traktörümüzü sattılar. Çiftçiliği nasıl yapacağım. Elimde bir şey kalmadı” sözleriyle anlattı.