Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş’ın altın madeni sahası hikayesinden dolayı borsada işlem gören hisseleri geçen yıl 2,5 liradan 90 liraya kadar çıkarken, hisseler yükselmeden önce Bursalı bir eğitimci tarafından 3 ile 5 liradan toplanması ‘çiftçinin gübresinde büyük vurgun’ iddialarını gündeme getirmişti.

GÜBRETAŞ HİSSESİ İKİ HAFTADA YÜZDE 50 PRİMLENDİ!

Gübretaş hisseleri son bir yıldır düşüş trendine girerken, hisseler 45 liraya kadar düşmüştü. Ancak son günlerde hisseler yeniden hareketlenirken, yeni bir hikaye ile hisse fiyatlarının Aralık ayında 3’lü rakamları göreceği iddia ediliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN HENÜZ TEYİT ALINMADI

Gübretaş’ın altın madeni işletmesinin temel atma töreni Aralık ayında yapılması planlanırken, program günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımına göre belirlenecek. Temel atma töreni 3 veya 4 Aralık olarak düşünülürken, programa katılımla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan henüz bir teyit alınmadığı kaydediliyor. Temel atma töreni, hissede yeni bir fırsata dönüştürülmesi beklenirken, Ankara’nın derin kulislerinde hissenin 3’lü rakamlara yani 100 liranın üstüne çıkarılacağı konuşuluyor.

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR KENDİSİNE GÜÇ DEVŞİRECEK!

Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz için de büyük önem taşıyor. Paravan şirketlerle olan kirli ve gizimle ilişkilerinin deşifre olmasıyla birlikte zor günler geçiren Poyraz, altın madeni sahasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte poz vererek, koltuğunu koruma planları yapıyor.

MİLLİ GAZETE’NİN HABERİNDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ OLDU?

Gübretaş hissesinde geçen yıl yaşanan büyük vurgun öncesi Millî Gazete, 18 Mayıs’ta yaptığı; ‘Çiftçinin gübresinden altın çıktı’ haberi ile hisse üstünde planlanan senaryoyu deşifre etmişti. Söz konusu haberde, Gübretaş hisselerinin altın madeni hikayesinden dolayı 8 ayda 2,5 liradan 20 liraya çıktığı ve iddialara göre 15 milyar dolarlık bir altın rezervinin tespit edilmesinin beklendiği, bundan dolayı hissenin artmaya devam ederek 150 ile 200 liraya kadar çıkacağına yönelik iddiaları gündeme getirmiştik.

HABERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEREK BASIN İLAN KURUMUNA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR!

Söz konusu haber, Gübretaş’ın başvurusu üzerine İstanbul 4.Sulh Ceza Hakimliği tarafından kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilirken, Basın İlan Kurumuna da basın ahlak kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle gazetenin ilan gelirlerinin kesilmesi için suç duyurusunda bulunulmuştu. Söz konusu habere hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirilirken, Sermaye Piyasası Kurulu da haberle ilgili bir soruşturma kapsamında savunma istemişti. Ancak yapılan inceleme ve soruşturma sonucu ile ilgili bir bilgi verilmemesi ise dikkat çekmişti.

ÜST YÖNETİCİLER HİSSE ALMADIKLARINA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPAMADILAR!

Geçen yıl hisse fiyatlarının 2,5 liradan 90 liraya kadar çıkması ve sonrasında 6 milyar dolarlık altın rezervi açıklaması Millî Gazete’nin ‘Çiftçinin gübresinden altın çıktı’ haberindeki haklılığını gözler önüne sererken, bu haberden kimlerin neden rahatsız olduğu ise merak ediliyor. Başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere Gübretaş üst yönetiminin ve yakınlarının hisse fiyatlarının 2,5 liradan 90 liraya çıkmasından bir menfaat temin edip etmedikleriyle ilgili kamuoyuna sağlıklı bir açıklamanın yapılmaması da gündemdeki tazeliğini koruyor.