Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) eski Başkanı Birol Aydemir İstatistik kurumunun bağımsızlığının kalmadığını kaydetti. 10 Eylül 2011 tarihinden 2 Şubat 2016 yılına kadar neredeyse 5 yıl TÜİK Başkanı olarak görev yapan Birol Aydemir son günlerde açıkladığı verilerle tartışma konusu olan eski kurumunu yerden yere vurdu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüten Birol Aydemir son yıllarda hükümetin talep ve istekleri doğrultusunda TÜİK verilerinin belirlendiğini öne sürerken “istatistiklerle oynamak ülkenin dünyadaki itibarını bitirmek demektir" dedi.

“TÜİK’İN BU DURUMUNDAN UTANIYORUM”

AK Parti siyasi kaygı içerisinde TÜİK’i de alet ederek gerçekleri sakladığını ve bu durumun eskiden Başkanlık yaptığı için kendisine utanç verdiğini ifade ederken geçek enflasyonun, işsizliğin açıklanandan çok daha fazla olduğunu dile getirdi. 

GÜBREDEKİ YILLIK ARTIŞ YÜZDE 52 OLARAK AÇIKLANMIŞTI 

Bilindiği üzere dün yayınlanan 2021 Haziran ayı Tarımsal Girdi Endeksi çiftçi de şok etkisi yapmıştı. TÜİK tarafından yayınlanan Tarımsal Girdi Endeksi'nde gübredeki yıllık artış yüzde 52 olarak açıklanmıştı.