Kangal’da çiftçiler yağmur duası ederek kurban kesti. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle üretimde kayıplar yaşayan Kangallı çiftçiler ve Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, ilçe merkezinde yağmur duasına çıktı. Edilen duaların ardından 23 adet kurban kesen çiftçiler, bu yıl yağışların uzun süreceğini ve kuraklığın yaşanmayacağına yürekten inandıklarını söyledi.

ÇİFTÇİLER YAĞMUR DUASI EDEREK KURBAN KESTİ

Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, geçen yıl çiftçilerin kuraklık nedeniyle ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çekerek, "Odamız ve çiftçilerimizle birlikte yağmur duası ederek kurban kestik. Kurak geçen bir yılın ardından bu yıl bol yağış bekliyoruz. Rabbim dualarımızı ve kurbanlarımızı kabul etsin." dedi.

Çiftçilerin bu yıl ekimde gübre kullanmayacağını ifade eden Başkan Basri Çoban, “Çiftçimiz gübreyi ya kullanmayacak ya da çok az kullanacak. Bu nedenle yağışlar çok önemli. Yağışların bol olmasıyla bolluk ve bereket bekliyoruz. Yağmur suyu içerisinde azot, amonyum ve nitratlar bulunur. Bu da gübre atamayacak çiftçilerimiz için son derece önemli. Umuyoruz bu yıl bol ve uzun yağış alırız” dedi.