Dövizdeki düşüş gübre fiyatlarına indirim olarak yansımaya başladı. Eti Bakır, döviz kurundaki aşağı yönlü hareketi takiben gübre fiyatlarını düşürürken, İGSAŞ da kompoze gübre ürünlerinde yüzde 16.5, ürede ise yaklaşık yüzde 20 indirim yaptığını duyurdu. Gemlik Gübre ise yüzde 54’e varan indirimle ürünlerini piyasaya sürdüğünü açıkladı.

ETİ BAKIR İNDİRİM YAPTIĞINI DUYURDU

Döviz kurlarındaki düşüş, tarımın temel girdi kalemlerinden gübre fiyatlarına indirim olarak yansımaya başladı. Eti Bakır, yaptığı açıklama ile gübre fiyatlarında dövizin düşmesiyle birlikte indirim yapıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Eti Bakır, döviz kurundaki aşağı yönlü hareketi takiben gübre fiyatlarını düşürmüştür. 21 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ton başına peşin fiyatlar; DAP gübresinde 14 bin 500 TL'den 11 bin 950 TL'ye, NP 20.20 gübresinde 9 bin 250 TL'den 8 bin 500 TL'ye, amonyum sülfat (AS-21) gübresinde ise 9 bin 500 TL'den 8 bin 250 TL'ye indirilmiştir. Yeni yılda da gübre ithalatını ve dışa bağımlılığı azaltma hedefiyle yerli gübre üretim çalışmalarımızı sürdürecek ve bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz." denildi.

İGSAŞ KOMPOZE GÜBREDE YÜZDE 16.5 ÜREDE İSE YAKLAŞIK YÜZDE 20 İNDİRİM YAPTI

İstanbul Gübre Sanayi'den (İGSAŞ) yapılan açıklamada ise İGSAŞ'ın, çiftçilerin en önemli girdi kalemi olan gübre fiyatlarında indirime gittiği belirtilerek, kompoze gübre ürünlerinde indirimin yaklaşık yüzde 16,5 olduğu, ürede ise yaklaşık yüzde 20 indirim yapıldığı bildirildi.

GEMLİK GÜBRE'DEN KAMPANYALI SATIŞ

Gübre fiyatlarında indirime giden bir diğer firma Gemlik Gübre ise 17 Aralık 2021'de tek bir gün içinde toplam 88 bin ton gübrenin piyasalara arzının sağlandığı belirtilerek, bu güne özel bir fiyat çalışması ile CAN%26 gübresinin, piyasa koşullarına karşın yüzde 54 indirim oranıyla çiftçi ile buluşturulduğu ifade edildi. Konuya ilişkin Gemlik Gübre’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kampanyamıza teveccüh gösteren tüm bayilere, kooperatiflere ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerimizi iletiriz. Her zaman olduğu gibi, Türk tarımını, çiftçilerimizi korumak ve desteklemek en öncelikli görevlerimizden biri olmakla birlikte, bu tarz kampanyalarımızın devam edeceğini bildiririz.”

Hukuksuz Genel Müdür şaşkın! Tarımdan Haber 20 Fahrettin Poyraz 0! Haber için...