Gübre fiyatlarına gelen zammın önüne geçmek için gübre ve hammadde ihracatına sınırlama getirilse de gübre fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Yerli hammadde üretimi ile ön plana çıkan bir gübre firması bugün DAP gübresine 500 TL, 20.20 gübresine ise 400 lira zam yaptı. Gübre fiyatlarına gelen zamlar Kemal Sunal'ın Orta Direk Şaban filmindeki zam repliğini akıllara getirdi. 

GÜBREYE ZAM-ZAMLI GÜBRE-ZAMA ZAM!

Gübre fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Hammadde üretimi ile ön planda bulunan bir gübre firması DAP gübresini 6700 liradan 7200 liraya, 20.20 gübrenin fiyatını da 4400 liradan 4800 liraya çıkardı. DAP ve 20.20’ye yapılan zammı twitter hesabından duyuran Tarımdan Haber yazarı ziraat mühendisi Faik Toy, “Bir gübre firması gübre çeşitlerine zam yaptı” dedi ve firmanın bayilere gönderdiği yeni zamlı fiyat listesini yayınladı. 

ACİL ÖNLEM ALINMAZSA ÇİFTÇİNİN HIZLI BATIŞINI GIDA FİYATLARININ İSE ROKET GİBİ FIRLAYIŞINI SEYREDECEĞİZ

Diğer yandan Faik Toy, gübre fiyatlarına acilen önlem alınması gerektiğini dile getirerek, “Önlem alınmazsa ne olur? Çiftçiye çok acil bir şekilde ve gerçeklerle uyumlu bir gübre desteği verilmez ise; Önümüzdeki aylarda ve yılda, çiftçinin hızlı bir şekilde batışını, gıda fiyatlarının ise roket gibi fırlayışını seyredeceğiz. Bir kenara not edin, demedi demeyin.