Tokat Valisi Ozan Balcı, projeler kapsamında İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarıyla Tokat merkeze bağlı Bakışlı, Gözova, Gökdere, Yakacık ve Avlunlar’da yapımı devam eden ve tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Tokat tarımsal sulamanın parlayan yıldızı haline geldi. Barajların, göletlerin ve sulama kanallarının devreye girmesiyle birlikte Tokat’ta toprak suya doymaya başladı. Suyun tarım alanlarına gelmesi de çiftçi ve köylülerin yüzünü güldürdü. Son olarak Gökdere köyünde 10 bin metre kapalı sistem sulama tesisini Hayata geçirerek 2 bin dekar tarım alanını su ile kavuşturdu.

Yapılan bu tesis ile daha önce sulanamayan araziler sulu tarıma geçti. Yine Yakacık köyünde yapılan Membran kaplamalı havuz ve devamına yapılan kapalı sistem sulama tesisleri ile köyün su problemi ortadan kalktı. 500 dekar tarım arazisi suyla buluştu. Önceki yıllar tarımsal hizmetler müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Eze Sulama göleti de Tamamlanarak köylünün kullanımına sunuldu. Göletin yapılmasıyla birlikte 2200 dekar tarım arazisi sulanacak. Önceki yıllarda yapımı tamamlanan kapalı sistem sulama tesisini entegre olarak yapılan gölet sayesinde köyün tüm arazileri sulu tarıma geçmiş oldu. Yapılan bu tesislerle Avlunlar ve Gökdere Bölgesinin en üst kotlarından En düşük seviyelerine kadar tüm arazilerin Sulanması sağlanmış oldu.

Bakışlı Ceviz Bahçesi

Tokat Valisi Ozan Balcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe beraberinde gerçekleşen inceleme ziyaretleri kapsamında “Tokat Cevizle Kalkınıyor” Projesi ile Bakışlı köyünde 600 dönümlük alanda 8 bin ceviz fidanının toprakla buluştuğu ceviz bahçesini gezen Vali Dr. Ozan Balcı, “Serenli’de 2 bin 200, Hüseyingazi’de bin 200, Bakışlı’da 600 dönüm olmak üzere Türkiye’nin en önemli ceviz bahçeleri kuruldu. 150 bin daha cevizimiz var yetiştiriyoruz. Çiftçinin, tarımın, üreticinin dostuyuz ve desteğimiz tamdır” dedi.

Gözova’ya İçme Suyu

KÖYDES yatırımları kapsamında Merkeze bağlı Gözova köyünde devam eden içme suyu depo ve kanalizasyon bakım onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Vatandaşlarımızın hayatlarını ve yaşamlarını kolaylaştırmak için köylerimizde altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gökdere Kapalı Yağmurlama Sulama Sistemi İnceleme

Gökdere Köyünde 2 bin dekar alanı sulayan Kapalı Yağmurlama Sisteminde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, bu yıl hizmete giren sistemin çiftçilere hayırlı olmasını diledi.
Yakacık Köyü Sulama Havuzu

500 dekar alanı sulayan Yakacık Köyü Sulama Havuzunda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, tarıma, toprağa, çiftçiye ve üreticiye dost bir vali olduğunu belirterek, sulama havuzunun çiftçilerimize bereketli kazançlar sağlamasını diledi. Vali Dr. Ozan Balcı, Yakacık Köyünde vatandaşlarla da bir süre sohbet taleplerini dinledi. Vali Dr. Ozan Balcı, burada çocuklara kitap hediye etti.
Eze Köyü Sulama Göleti İnşaatı

Eze Köyü Sulama Göleti inşaatında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tamamlandığında 2 bin 200 dekar tarım arazimizi sulayacak olan göletimiz, memleketimize, Tokat’ımıza ve Tokatlı çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Vali Balcı, Musullu Göleti için proje ve etüt çalışmalarının da başladığını söyledi. İl Özel İdaremiz kaynakları ve KÖYDES’in 42 milyon TL.lik yatırımı ile köylerimizin altyapısı için vatandaşların yaşamlarını ve hayatlarını kolaylaştırmak için hep birlikte aşkla, şevkle, yılmadan, yılgınlık göstermeden çalışıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

İMECE USÜLÜ İLE EZE KÖYÜNE MESİRE ALANI

Öte yandan Eze köyü muhtarı Ferhat Kılıçarslan girişimleri ve köylünün imece usulü dayanışması ile mesire alanı yapıldı. Mesire alanına gezen vatandaşlar, örnek bir çalışmanın yapıldığını kaydettiler.