Gazeteci yazar Murat Yetkin kendi adını taşıyan internet sitesinde kaleme aldığı, “Ankara da yanıyor: kabine bir gidiyor, bir geliyor” başlıklı yazısında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Murat Yetkin, “Güvendiğim bir kaynak, “Şimdi herkes yangınlardan bilecek” dedi; “Ana yangınlar olmasaydı belki de bugünlerde görevden akınmış olabilirdi”. Bunu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli için söyledi. Ankara siyasetiyle ilgilenen hemen herkes Pakdemirli’ye gidici gözle bakıyor. Bakanlık içinde -yukarıdan uyarılara rağmen- önleyemediği bir kadrolaşma ve bazı orman arazilerinin tahsisi dâhil iddialarla kalması zaten Erdoğan’a daha çok zarar verecek gibi.” dedi.

ERDOĞAN, ACISINI KABİNE ÜYELERİNDEN ÇIKARABİLİR

Gazeteci Murat Yetkin, “Ege ve Akdeniz’deki ormanlar yanıyor, evler, köyler yok oluyor, canlar gidiyor. Ankara’daki yangınsa siyasi; orada da koltuklar bir gidiyor, bir geliyor. Marmaris’te insanlar yangın tehdidi altındayken itfaiye, cankurtaran trafiğini konvoyuyla kesip otobüsten çay paketleri atmasıyla tepki toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, acısını kabine üyelerinden çıkarabilir. Toplantıdan bazıları başı önde çıkabilir. Şu kadarını söyleyeyim, bir ihtimal bu yazı dâhil kuliste yayılan iddiaların etkisiyle bazı kabine üyeleri koltuklarında bir süre daha, örneğin Eylül sonu-Ekim başına dek oturmaya devam edebilir. Ama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birbiri ardında bu kadar sarsıntıyı bir şekilde birilerine fatura etmesi artık kaçınılmaz görünüyor.” diye yazdı.

AK PARTİ- MHP ARASINDA PAZARLIKLAR DAHA GÖRÜNÜR OLACAK

“Kabine değişse ne olacak? Erdoğan’ın dediği oluyor” dediğinizi duyar gibiyim.” diyen Yetkin, “Haklısınız. Kabine değişikliğinin Erdoğan’ın siyaset tarzında bir değişikliğe yol açacağına pek inanan yok; bir kaç isim dışında pek bir ağırlıkları da yok. Ama şimdi paylaşacaklarımız değişen iktidar dengelerini ve gidişatı anlamak bakımından faydalı. Zaten koltuklarını kaybedecekler sadece kabine üyeleriyle sınırlı olacak gibi görünmüyor. Sadece bazı bakan yardımcıları ve yüksek bürokratlarla da. AK Parti MHP arasında giderek daha ciddi konulara sıçrayan çelişkiler, ya da başka deyişle pazarlıklar artık gözle görünür, elle tutulur halde geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

BAKANLIKLAR İKİYE AYRILIYOR

Birleştirilen bakanlıklar yeniden ayrılacağını ileri süren Murat Yetkin, “Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın altında birleştirilen Hazine ve Maliye’nin ayrılması da gündemde. Lütfi Elvan’ın Hazine’de kalması, Maliye’ye ise Erdoğan’ın Ticaret Bakanlığından aldığı Ruhsar Pekcan’ın yerine atadığı Mehmet Muş’un getirilmesi ihtimali konuşuluyor.” ifadelerini kullandı.