Gaytancıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, O'nun Türk Milletine bıraktığı en büyük mirasıdır.

Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder. Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altında olabilir. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip geliştirmek hepimizin öncelikli görevidir.

Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 94'ncü kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk'ün gençliğe ve milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu belirtmek isterim.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 94'ncü yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin ebediyete kadar varolmasını temenni eder, hepinizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularla kutlarım."

TARIMDAN HABER