Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz bir şekilde görev yapan Fahrettin Poyraz, aldığı maaş ile yeniden gündeme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinde yaşananları TBMM’de açıkladı. TKK’nın “Yeni Çiftlik Bank” olduğunu savunan CHP’li Ağbaba, bu kooperatiflerde eski AKP’li milletvekillerinin yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlük koltuklarına getirildiğini anımsattı. Ağbaba, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin neredeyse tüm yönetim kurullarında AKP’nin eski vekilleri var. Hani bir Çiftlik Bank vardı, Tosuncuk vardı. Tosun bunlardan daha namuslu gözüküyor. Tosuna parayı gönlünle veriyorsun bunlar icrayla alıyor" dedi. Ağbaba, TKK Genel Müdürü olan eski AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın 8 şirketin Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ve eline aylık olarak 150 bin TL’ye yakın para geçtiğini iddia etti.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye’nin Çiftlik Bank hikayesini sizinle paylaşmak üzere buradayım. Devlet eliyle, devletin kuruluşunun tefecilik yaptığını anlatmaya çalışacağım" dedi.

Fahrettin Poyraz'ı sekiz şirketten 150 bin lirayı bulan geliri var

Poyraz’ın aylık gelirini ben buradan sizlere açıklıyorum: Milletvekili emeklisi olduğu için 16 bin lira emekli maaşı, 40 bin liraya yakın Genel Müdür maaşı, üç ayda bir ikramiye, ortalama üç maaş tutarında yılda bir teşvik primi, Gübretaş’tan huzur hakkı olarak aylık 10 bin lira, aylık sağlanan toplam fayda 56 bin 547 lira. Yurt dışı, yurt içi harcırahlarla birlikte asgari 150 bin lirayı geçiyor. Diğer yönetiminde olduğu şirketlerden de para almadığını iddia ediyor. Bunu bilemiyoruz. Tam 150 bin liraya yakın. Çiftçi 3 kuruş borcunu ödeyemediği için evine, hayvanına çöken tefeciler, bu çiftliğin baş tefecisine 150 bin liraya yakın maaş veriyor.”

FAHRETTİN POYRAZ'IN ALDIĞI MAAŞI BELGELERİ İLE MAHKEMEYE SUNULACAĞI AÇIKLAMIŞTI! 

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz'ın aldığı maaş geçtiğimiz yıl Şubat ayında gündeme gelmiş ve bu iddialar karşısında Tarım Kredi Kooperatiflerinden yapılan açıklamada, Genel Müdür ücretinin mevzuat gereği Yönetim kurulu kararıyla belirlendiği ve açılacak davada bu durumun belgeleriyle ortaya konulacağı belirtilmişti. Ancak üzerinden bir yıl geçmesine rağmen haberi yapan gazeteyle ilgili ne böyle bir dava açıldı  ne de Genel Müdürün maaşıyla ilgili mahkemeye belge sunuldu.

AÇIKLAMA WEB SAYFASINDAN KALDIRILDI

Diğer yandan söz konusu açıklamanın Tarım Kredi Koopearitifleri'nin web sayfasından da kaldırılması dikkat çekti.