Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın ortaya çıkardığı kirli ve gizemli ilişkiler, çiftçi kuruluşunda yolsuzlukta nasıl çağ atlandığını gözler önüne sererken, gündeme gelen paravan şirket skandalına yönelik hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın hiçbir açıklamada bulunamaması tepkilere neden oluyor. 

TÜRKİYE GAZETESİ YAZARI BU İDDİALARA CEVAP VERMESİNİ İSTEDİ

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Tarımdan Haber’de yayınlanan ‘Tarım Kredi marketlerde kirli ve gizemli ilişkiler’ başlıklı haberin linkini Fahrettin Poyraz’a göndererek, haberde gündeme getirilen iddialara cevap vermesini istedi. Uğur, Poyraz’ın söz konusu iddialara cevap vermesi durumunda bunu köşesinden yayınlayacağını belirtti. 

Fuat Uğur’un önceki günkü; Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın tartışılan maaşı gerçekte ne kadar?’ başlıklı köşe yazısında ilgili bölüm şöyle: 

"Burada çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde(*) Sayın Poyraz ile ilgili çıkan haberlerdeki İDDİALAR da var tabii. Ama bilmiyorum belki de kendisinin onlara bir cevabı olmuştur. Eğer olduysa burada yayınlarız.

En önemli iddialar şunlar:

1-Fahrettin Poyraz’ın eşinin üzerindeki bir bina önce yeni kurulan bir şirkete satıldı, ardından o şirket bu binayı Tarım Kredi Kooperatiflerine aylık 35 bin lira kiraya verdi.

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

2-Diğer iddiaya göre kooperatif marketlerde çalışanlar, bu şirket üzerinden tedarik edildi. Yine iddiaya göre 5 ayda bu şirkete 25 milyon lira fatura kesildi.

3-Son bir iddia da geçmişte Tarım Kredi Kooperatiflerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi danışmanlık hizmetini veren İRİS Akademinin eski çalışanı Mehmet Uslu tarafından kurulduğu ileri sürülen YUSEL İnşaat adlı şirketin, kuruluşundan hemen sonra; yani 6 Mart 2020’de, Ümitköy’de yarı hissesi Fahrettin Poyraz’ın eşinin üstünde bulunan 4 daireli binayı 2 milyon bedelle satın almasıyla ilgili. 

Tüm bunları da Sayın Fahrettin Poyraz’a ilettim, ilgili linki de göndererek. Vereceği cevapları yine bu köşede yayınlayacağım.

…..

(*)https://www.tarimdanhaber.com/guncel/tarim-kredi-marketlerde-kirli-ve-gizemli-iliskiler-h16466.html?fbclid=IwAR22w2KpuBkiPvr9icT4v4iCiMIrnrZRj4f0cIftEXgwM9TZOtu2JP-3lgg

FUAT UĞUR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Fahrettin Poyraz, bu skandal iddialar karşısında hiç bir açıklamaya yapmayarak, paravan şirket iddialarının üstünü örtmeye çalışırken, Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur'un kamuoyunun hassasiyetini gözeterek bu iddialara yönelik Poyraz'dan bir açıklama istemesini Tarımdan Haber olarak önemli buluyor ve teşekkür ediyoruz. Poyraz, paravan şirket iddialarına yönelik Fuat Uğur'a cevap verebilecek mi, yoksa sessiz kalmayı mı tercih edecek, bunu da önümüzdeki günler gösterecek.