Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşinin üstüne ait binanın YUSEL İnşaat’a satılarak daha sonra bu şirket üzerinden Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verilmesinin yankıları devam ederken, Poyraz’dan ikrar gibi bir açıklama geldi. Poyraz, Tarım Kredi Kooperatiflerinin YUSEL İnşaat üstünden kiraladığı binanın bir yıl önce eşi tarafından bu şirkete satıldığını doğrularken, bu kiralamada kendisinin bir dahli ve yönlendirmesinin olmadığını belirtmesi şaşkınlıkla karşılandı. Diğer yandan skandal binanın aylık kira giderinin de özellikle açıklanmaması dikkat çekti. 

İHTARNAME GÖNDEREREK MİLLİ GAZETE’NİN İDDİALARINI DOĞRULADI 

Tarım Kredi Kooperatifleri, Milli Gazete’de 5 Ekim’de yayınlanan ‘Tarım Kredi Marketlerde kirli ve gizemli ilişkiler’ başlıklı habere Ankara 63’üncü Noterliği üzerinden bir ihtarname gönderdi. Gönderilen ihtarnamede şunlar kaydedildi: 

İŞTE GÖNDERİLEN İHTİRNAME DİKKAT ÇEKEN SATIRBAŞLARI

“Haberde konu edilen taşınmaz, geçmişte Nurten Poyraz’ın müşterek mülkiyetindeyken, kira sözleşmesinden yaklaşık bir yıl önce satılmak suretiyle devredilmiştir. Her ne kadar haberde, bu yerin Proje Uygulama Birimi tarafından ofis olarak kullanılması için kiralanmış olmasından hareketle halen müvekkil Kurum Genel Müdürü olan Fahrettin Poyraz’ın eşine aitmiş gibi bir intiba oluşturulmaya çalışılmakta ise de bu gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü bu taşınmazın kiralanması bizzat Proje Uygulama Birimi tarafından talep edilmiştir. Proje Uygulama Birimi tarafından yapılan bu talep üzerine Taşınmaz Yönetmeliğinin 5/B maddesi gereğince SPK Lisanslı 3 firmadan teklif alınmak suretiyle değer tespiti yaptırılmış. SPK lisanslı değerleme şirketi tarafından düzenlenen 22.01.2021 tarihli değerleme raporunda aylık kira değeri 45.500 TL olarak tespit edilmiştir. Yine haberde belirtilen kiralama bedeli gerçeği yansıtmadığı gibi belirtilen rakamın altında bir bedelle iş bu taşınmaz 15.03.2021 tarihinde YUSEL Gıda İnş. San. Tic. Ltd. Şti’nden kiralanmıştır. Dolayısıyla bu taşınmazın Proje Uygulama Birimi tarafından ofis olarak kullanılmak üzere tespitinde müvekkil Kurumun ve Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın hiçbir şekilde bir dahli ve yönlendirmesi olmamıştır. Ayrıca haberde yer alan yıllık 420 bin TL+KDV kiralama bedeli ödeneceği iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır.” 

KAMUOYUNA YANLIŞ VEYA EKSİK BİR BİLGİ VERİLMEDİĞİ GÖRÜLÜYOR! ANKARA'DA 100 BİNLERCE BİNANIN ARASINDAN NE TESADÜF NOKTA ATIŞI O BİNA TERCİH EDİLİYOR!

Görüleceği üzere ‘Tarım Kredi Marketlerde kirli ve gizemli ilişkiler başlıklı haberde gündeme getirdiğimiz iddialar yalanlanmazken bizzat Fahrettin Poyraz tarafından da doğrulanmış oldu. Gönderilen ihtarnamede, haberimizde söz konusu kiralanan binanın Poyraz’ın eşine aitmiş gibi bir intiba oluşturulmaya çalışıldığı iddia edilse de bu iddia gerçekleri yansıtmıyor. Tam aksine söz konusu haberde bu binanın eşi tarafından YUSEL İnşaat’a satıldığı ve daha sonra YUSEL İnşaat tarafından Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verildiği belirtilerek, Poyraz ile YUSEL İnşaat arasındaki kirli ve gizemli ilişkiler gün yüzüne çıkarılmıştı. 

FAHRETTİN POYRAZ PARAVAN ŞİRKET İDDİALARINA SESSİZ KALDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından gönderilen ihtarnamede, söz konusu haberde gündeme getirdiğimiz paravan şirket iddialarına yönelik hiçbir açıklanın yer almaması dikkat çekerken, YUSEL İnşaat ve İris Akademi’nin bu iddialar karşısında sessiz kalması anlamlı bulunuyor. 

YUSEL İNŞAAT’IN GİZLİ ORTAKLARI KİM? 

Bilindiği üzere Tarım Kredi Marketlerde çalışan market çalışanlarının, kiralama işi hiçbir tecrübesi olmadığı halde yeni kurulmuş ve Mehmet Uslu’ya ait görünen YUSEL İnşaat’a verilirken, YUSEL İnşaat’ın yarı hissesi Poyraz’ın eşinin üstündeki Ümitköy’deki binayı satın alarak Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verdiğinin ortaya çıkması Poyraz ile bu şirket arasındaki kirli ve gizemli ilişkileri gündeme getirmişti. Aynı zamanda YUSEL İnşaat’ın sahibi görünen Mehmet Uslu’nun eski bir İRİS Akademinin çalışanı olması Poyraz’ın da İRİS Akademinin gizli ortağı olduğu yönündeki iddialar paravan şirketler üzerinden yapılan büyük vurgunu ortaya koymuştu. Milli Gazete’nin söz konusu haberde gündeme getirdi iddialar yalanlanamazken, bizzat verilen bilgilerle de bu iddiaların teyit edilmesi dikkat çekti.