Çiftçiye 180 bin liralık genel müdürle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından şok karar! Tarım Kredi’den aldığı yüksek maaş, ikramiye ve teşvik priminin dışında İran’da GÜBRETAŞ’ın ortağı olduğu RAZİ’den aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkının deşifre olmasıyla birlikte büyük bir sessizliğe bürünen Fahrettin Poyraz’a bir kötü haber de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. Poyraz, kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili yapılan iki ayrı haberle ilgili Tarımdan Haber aleyhine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurularını kaybederken, savcılık kararında söz konusu haberlerde kamu yararı bulunduğu ve kamu çıkarını ilgilendiren haberlerin cezalandırılmasının sansür anlamına geleceğinin belirtilmesi dikkat çekti. Savcılığın bu kararı, Tarım Kredi’de 3 yıldır yaşanan hukuk skandalıyla ilgili önemli bir karar olarak görülürken, siyasi iradenin buradaki hukuksuzluğa daha ne kadar göz yumacağı ise merak ediliyor. 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRÜ KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SAVCILIK KARARI 

1 milyon 100 bin çiftçi ortağı bulunan Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu, 3 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilirken, bu hukuksuzlukla ilgili 3 yıldır hiçbir işlem yapılmayarak üstünün örtülmesi dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi’de yaşanan hukuk skandalından bilgisinin olup olmadığı bilinmezken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hukuksuzluğu ortaya koyan haberlerle ilgili verdiği kararda ‘kamu yararı’ vurgusu, çiftçi kuruluşunda yaşanan hukuk skandalını gözler önüne serdi. 

FAHRETTİN POYRAZ’IN DOĞRU SÖYLEMEDİĞİNİ SAVCILIK BELGELEDİ

Fahrettin Poyraz, hukuksuz atanmasıyla ilgili doğru haberleri manipüle etmek için söz konusu bu haberlere karşı açtığı bütün davaları kazandığını iddia etmişti. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili yapılan iki ayrı haberle ilgili yaptığı suç duyurularını reddetmesi, Fahrettin Poyraz tarafından kamuoyuna yapılan açıklamaların da doğru olmadığın ortaya koydu. 

Çiftçiye 180 bin liralık genel müdür manşet haberimiz, Tarım Kredi Kooperatiflerinde derin bir sessizliğe neden olurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından Fahrettin Poyraz ile ilgili Tarım Bakanlığını köşeye sıkıştıracak bir karar geldi. Tarım Kredi Kooperatiflerinde Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanmasıyla ilgili inceleme sonuçları Tarım Bakanlığı tarafından sümen altı edilirken, konuyla ilgili yapılan haberler de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teyit edildi. 

Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor! Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor!

FAHRETTİN POYRAZ HUKUKSUZ ATANMASINI GÜNDEME GETİREN HABERLERLE İLGİLİ YAPTIĞI SUÇ DUYURULARINI KAYBETTİ! 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri 3 yıldır hukuksuz bir şekilde bu göreve atanan Fahrettin Poyraz tarafından yönetilirken, Milli Gazete’nin konuyla ilgili yaptığı haberler de bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teyit edilmiş oldu. Fahrettin Poyraz, kendisinin hukuksuz atanmasını gündeme getiren iki ayrı köşe yazısı ve haberle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurularını kaybetti. Savcılık, söz konusu haberlerde kamu yararı bulunduğunu ve kamu çıkarını ilgilendiren konularda yapılan haberlerde basın mensuplarının cezalandırılmasının sansür anlamına geleceğine dikkat çekerek, Fahrettin Poyraz’ın iki ayrı suç duyurusunu da reddetti. Savcılık, Fahrettin Poyraz’a haberlerin içeriğinin doğru olmadığını düşünüyorsa tazminat davası açması önerisinde bulundu. Ancak haberlerin belgeli olmasından dolayı Fahrettin Poyraz, söz konusu tazminat davasını da açamıyor. 

TARIM BAKANLIĞININ SÜMEN ALTI ETTİĞİ İNCELEMEYE YÖNELİK HABERLER SAVCILIK KAYITLARINA GİRDİ! 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararından sonra Tarım ve Orman Bakanlığında hukuksuz genel müdürle ilgili sümen altı edilen inceleme sonuçları da kayıtlara girmiş oldu. ‘Tarım Kredi’de hukuksuz atanan genel müdür korumaya alındı hukuki inceleme rafa kalktı’ başlıklı haberde; “Tarım Kredi Kooperatiflerinde Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan hukuksuz atamada yeni bir skandal ortaya çıktı. Milli Gazete’nin haberi doğru çıkınca Tarım ve Orman Bakanlığı yaptırdığı hukuki inceleme sonucunu rafa kaldırarak, hukuksuz atanan genel müdür koruma altına alındı” ifadelerine yer verilmişti. Fahrettin Poyraz, haberde asılsız ve kötü niyetli ifadelerin yer aldığı, hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, yine benzer bir haberden dolayı yapılan suç duyurusunun reddedildiğini ve aynı durumdan dolayı iki kez yargılama yapılamayacağını hükmederek Poyraz’ın suç duyurusunu reddetmesi dikkat çekti. Söz konusu habere Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi ile erişim engeli kararı getirilirken, savcılığın bu kararı ile habere getirilen erişim engeli kararının da hukuksuzluğu belgelenmiş oldu. 

SAVCILIKTAN POYRAZ’A ANLAMLI CEVAP: KAMU ÇIKARINI KORUYAN HABERLERİN CEZALANDIRILMASI SANSÜR ANLAMINA GELİR! 

Diğer yandan yine Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanmasını konu olan ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış çiftçi kuruluşunda neler oluyor?’ başlıklı köşe yazısı ile ilgili yapılan suç duyurusu da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Savcılığın suç duyurusunda kovuşturmaya gerek olmadığına dair kararındaki ifadeler ise dikkat çekti. Söz konusu haberlerde kamu yararı bulunduğu ve kamu çıkarını ilgilendiren bu tür konularda yayınlar yapan basın mensuplarının cezalandırılmasının sansür anlamına geleceğine vurgu yapması Milli Gazete’nin haberlerindeki haklılığı savcılık tarafından da teyit edilmiş oldu. 

MAL VARLIĞI ARAŞTIRILMALI! ÇİFTÇİ FAKİRLEŞİRKEN GENEL MÜDÜR ZENGİNLEŞTİ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz bir şekilde görev yaptığı ortaya çıkmasına rağmen, kendisiyle ilgili hiçbir işlem yapılmayarak büyük bir skandala neden olunurken, Poyraz’ın yüksek maaş ikramiye ve teşvik primlerinin dışında GÜBRETAŞ’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’den de yine Euro üzerinden yüksek bir huzur hakkı ücreti aldığı ortaya çıkmıştı. Poyraz’ın Gübretaş ve vakıftan aldığı huzur hakkı ücretinin dışında RAZİ’den de aylık yaklaşık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti alması ve RAZİ’den alınan huzur hakkı ücretinin bugüne kadar çiftçi ortaklarından ve kamuoyundan saklanması, çiftçi kuruluşunda hukuksuz servet iddialarını gündeme getirdi.

Milli Gazete’nin ‘Çiftçiye 180 bin liralık Genel Müdür’ başlıklı manşet haberine hiçbir açıklama yapılamazken, Poyraz’ın RAZİ’den aldığı huzur hakkı ücretini yalanlayamaması da çiftçi kuruluşunda yaşanan skandalı gözler önüne sermişti. Gelinen noktada, tarımda yaşanan temel sorunlara bir çözüm üretilemezken, Fahrettin Poyraz’ın 3 yıldır hukuksuz bir şekilde aylık servet değerinde gelir elde etmesi, mal varlığının da sorgulanmasını gündeme getirdi.