Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

Et ve Süt Kurumu büyükbaş hayvan alım fiyatlarını güncellediğini duyurdu. Karkas kesim fiyatlarının artırıldığını duyuran Et ve Süt Kurumu, belirlenen fiyattan kesim yaptırmak isteyen besicilerin en yakın ESK kombinaları ile irtibata geçmesini istedi. Et ve Süt Kurumu, buna göre büyükbaşta yerli hayvan kesim fiyatını 32 liradan 34 liraya, ithal hayvan kesim fiyatını da 31 liradan 33 liraya çıkardı. 

Karkas kesim fiyatlarının 40 liradan 32, 33 liraya kadar düşmesi, üreticiyi büyük zarar vermeye başlamıştı. Üretici zararına hayvanını kestirmek zorunda kalırken, üretim bu durumdan olumsuz etkilenmeye başlamıştı. Üreticiler günlerdir Et ve Süt Kurumu'nun kesim fiyatlarında artış yaparak piyasaya müdahale etmesini bekliyordu. O sevindici haber bugün geldi. Üretici kesim fiyatlarına en az 4 lira artış beklerken, 2 liralık artışta kısmende olsa üreticiyi rahatlatacak.