İl Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Emine SEVER, Eskişehir Sulama Birliği Başkanı Yunus AĞAN, Sulama Birlik Müdürü Özer ÜLKER, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci ERDEMLİ, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile Şube Müdürlerimiz katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Emine SEVER toplantıda yaptığı konuşmada;

Tarımsal üretimi etkileyen ve verim düşüklüğünde en önemli faktör olan tarımsal kuraklıkla mücadele faaliyetleriyle tarım sektörünü etkileyen diğer afetlerle mücadelenin tamamlayıcı nitelikte yürütülmesine öncelik verileceğini belirterek bu konunun ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan bütüncül bir yaklaşımla ele alınması için toplumun bütün bireyleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkı ve katılımının esas olması gerektiğini ifade etti.

Ekim döneminde yağış dağılımının düzensizliği nedeni ile yağışların ekilişlere faydasının düşük ve çimlenmenin zayıf olduğunu söyleyen İl Müdürümüz Dr. Emine SEVER, bu süreçte kış mevsiminde özellikle kar yağışının ekili alanlar için öneminin daha da arttığını vurguladı.

Tarımsal Kuraklıkla mücadeleyi yakından takip eden tüm tarım paydaşlarımıza toplantıya katıldıkları için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra konu ile ilgili Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü temsilcisi Mühendis Hikmet KORKMAZER tarafından sunum gerçekleştirilerek İlimizde hali hazırda meteorolojik kuraklığın söz konusu olmadığı belirtildi.

Tarımsal Kuraklıkla ilgili katılımcılardan görüş ve önerilerin alınması ile toplantı sona erdi.