Tarımsal gerçekleri bir tarafa bırakıp katıldığı organizasyonlarda sürekli pembe tablolar çizen Bakan Pakdemirli, bu seferde İzmir’de düzenlenen 17. AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda konuştu.
Çiftçinin hiçbir sorununa değinmeyen Bakan, burada yaptığı konuşmada, 25 milyar dolarlık ihracat ve 48 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla dünyanın en büyük 10. tarım ülkesi olan Türkiye'nin tarım ve hayvancılık yatırımları için bölgesinde en uygun ve avantajlı ülke olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli’nin konuşmasının her satırını detaylı inceleyen www.tarimdanhaber.com muhabirleri, üreticinin belini büken mazot fiyatları veya 13 bin TL'yi bulan gübre fiyatlarına ilişkin bir açıklamaya rastlamadı.
Ancak ekibimiz, Bakan Pakdemirli’den şunları dinledi:
"Fındıkta, kirazda, incir ve kayısı üretiminde dünya lideriyiz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığında Avrupa'da birinciyiz. Su ürünleri yetiştiriciliğinde Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. Türkiye, 25 milyar dolarlık ihracat ve 48 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla dünyanın en büyük onuncu tarım ülkesi. Türkiye küresel tarım ekonomisinde güçlü bir aktör. Dünyanın en büyük üçüncü tohum bankası kapasitesine sahip Türkiye, tarım ürün çeşitliliğinde güçlü bir konumda. Sebze, meyve ve diğer emtiaları hem üreten hem de ihraç eden ülkemiz, pek çok üründe küresel tarım piyasasına etki edebilecek kapasitede. Dolayısıyla buradan tüm yerli ve yabancı yatırımcılara sesleniyorum, tarım ve hayvancılık yatırımları düşünüldüğünde bu bölgede en uygun ve avantajlı ülke Türkiye'dir."
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2022, 11:03
senin görüpde bizim göremediğimiz ne var acaba Allah rızası için çıkıp açıklama bari yapma gözümüzün içine baka baka dalga geçiyon senin ve liyakatsiz ekibin seçime kadar gidesi yok gidersen avrupa çiftçisi aç kalır adamlar nereye mal satacaklar
Afrika ülkelerinden bile nohut mercimek kuru fasulye VS ithal ediyoruz nasıl alıyordu 10 sıradayız adamların durumu dünyanın enson yaşam standartlarında. Biz onlardandamı gerideyizde gıdamızı üretemiyoruz. Yoksa bizim işimiz gücümüz sallamakmı ı.
aynen it haal ithaal iathaal olmadı ithaal taarım ülkesiyizye guya ithal etmediğimiz gıda kaldımı,birde bu ithalleri tarım bakanlığı yapıyor ,,yoksaa telli oğullarının işimi,,,,,,,,,