Tarımsal gerçekleri bir tarafa bırakıp katıldığı organizasyonlarda sürekli pembe tablolar çizen Bakan Pakdemirli, bu seferde İzmir’de düzenlenen 17. AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda konuştu. 

Çiftçinin hiçbir sorununa değinmeyen Bakan, burada yaptığı konuşmada, 25 milyar dolarlık ihracat ve 48 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla dünyanın en büyük 10. tarım ülkesi olan Türkiye'nin tarım ve hayvancılık yatırımları için bölgesinde en uygun ve avantajlı ülke olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli’nin konuşmasının her satırını detaylı inceleyen www.tarimdanhaber.com muhabirleri, üreticinin belini büken mazot fiyatları veya 13 bin TL'yi bulan gübre fiyatlarına ilişkin bir açıklamaya rastlamadı. 

Ancak ekibimiz, Bakan Pakdemirli’den şunları dinledi: 

"Fındıkta, kirazda, incir ve kayısı üretiminde dünya lideriyiz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığında Avrupa'da birinciyiz. Su ürünleri yetiştiriciliğinde Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. Türkiye, 25 milyar dolarlık ihracat ve 48 milyar dolarlık tarımsal hasılasıyla dünyanın en büyük onuncu tarım ülkesi. Türkiye küresel tarım ekonomisinde güçlü bir aktör. Dünyanın en büyük üçüncü tohum bankası kapasitesine sahip Türkiye, tarım ürün çeşitliliğinde güçlü bir konumda. Sebze, meyve ve diğer emtiaları hem üreten hem de ihraç eden ülkemiz, pek çok üründe küresel tarım piyasasına etki edebilecek kapasitede. Dolayısıyla buradan tüm yerli ve yabancı yatırımcılara sesleniyorum, tarım ve hayvancılık yatırımları düşünüldüğünde bu bölgede en uygun ve avantajlı ülke Türkiye'dir."