Tarım Kredi Kooperatifleri eski Yönetim Kurulu Başkanı ve halen tarım ve hayvancılıkla iştigal eden İlhami Teke, bayram ikramiyesi alan emeklilere seslenerek, “Bu parayla kurban mı alınır diyen bütün vatandaşlarımızı bekliyorum. Aldıkları bayram ikramiyesi kurbanlık olarak çok rahat tiftik keçisine yeter” dedi. 

Altındağ Belediyesi’nin Karapürçek’te bulunan kurban satış alanında Ankara tiftik keçilerini kurbanlık olarak satışa sunan İlhami Teke, tiftik keçisinin önemine vurgu yaptı. Ankara’nın Polatlı ilçesinin Basri köyünde tiftik keçisi üreticiliği yaptıklarını dile getiren Teke, şunları kaydetti: “Özellikle tüketicilerimize keçi etini mutlaka tatmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü keçi yüzde yüz doğal beslenen bir hayvan. Her otu yemezler, otun en güzel yerlerini yerler. Koyunun gezdiği yerlerde bu hayvanlar gezmez. Yani keçi çok özel bir hayvan. Ben özellikle keçi etinin mutlaka tadılması gerektiğini, keçilere karşı bu soğuk bakışın ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum. Ben şahsen kendim sadece keçi eti yiyorum”

ÇOK ZOR ŞARTLARDA BU HAYVANLARI YETİŞTİRİYORUZ 

Kırsal alanda zor şartlarda bu keçileri yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Teke, Altındağ Belediyesi’nin Karapürçek’teki kurban satış alanına bu yıl ilk defa geldiklerini belirterek, “Güzel bir Pazar yeri organize edilmiş. Buradan Altındağ Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. İnşallah tüketicilerimiz, kurban kesecek insanlarımız gelip görerek, bizleri dinleyerek tiftik keçisi hakkında bilgi sahibi olacaklardır diye düşünüyorum” dedi.  

BAYRAM İKRAMİYESİ ALAN EMEKLİLERİMİZİ BEKLİYORUZ 

Kurbanlık olarak fiyatların da makul olduğunu dile getiren Teke, tiftik keçilerinde fiyatların 900 ile 1500 lira arasında değiştiğini söyledi. Kurbanlık olarak satılan tiftik keçilerinin de tamamen erkek olduğunu, dişileri damızlık olarak değerlendirdiklerini söyleyen Teke, “Özellikle buradan bayram ikramiyesi alan emeklilerimize seslenmek istiyorum. Emeklilerimiz aldıkları bayram ikramiyesine çok rahat keçi kesebilirler. Bayram ikramiyesinin kurbanlığa yetmeyeceğini düşünen varsa gelsinler, hepsine yardımcı olalım” açıklamasında bulundu.