Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlığının 2023 hedefleri doğrultusunda tarımda dijitalleşme adımlarından birisi olan E-Tarım portalının tanıtım toplantısına katılacak. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "E-Tarım portalı sayesinde başta çiftçilerimiz ve tüm vatandaşlarımız, Bakanlığımız ile olan iş ve işlemlerini daha kısa sürede, il ve ilçe müdürlüklerine gitmeden tamamen evraksız şekilde online olarak yapabiliyorlar" denildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: "E-Tarım Portalı ile çiftçilerimiz artık Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar zaman ve emek kaybetmeden, bürokratik süreçlere takılmadan destekleme ön başvurularını, çiftçi kayıt sistemi ön kayıt ve başvuru durumlarını, ‘Çiftçi Kayıt Belgesi’ni, Büyük ve Küçük Baş hayvanların ölüm, doğum, satış ve hastalık bildirim işlemlerini, Hayvan Nakil ve Hayvan Pasaportu Belgelerini, İşletme Tescil Belgesi gibi daha birçok belge teminini ve takip işlemini bu sistemden anlık olarak tamamlayabiliyorlar.

Ayrıca kayıtlı tarım arazilerinin ada/parsel bilgilerine, bu parseller üzerinde kayıtlı olan ürün bilgilerine erişim sağlayıp işlem yapabiliyorlar.

E-devlet şifresi ile giriş yapılabilen sistem ile çiftçimizin tamamen evraksız işlem yapması için gerekli alt yapı oluşturulmuş ve vatandaşların tarımsal faaliyetlerini tek bir çatı altında görmesi sağlanmıştır"