ÖZEL HABER / Çiftçilerin tepkisini çeken TZOB Başkanı Bayraktar, çiftçi borçlarıyla ilgili olası bir yapılandırma kararı öncesinde imaj çalışması mı yaptı? Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Yüksek faizden dolayı borçları katlanarak artan ve icralık duruma gelen mağdur çiftçilerin aylardır sürdürdükleri hak arama mücadelesinde yanlarında göremedikleri TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın bugün Bakan Pakdemirli ile görüşmesi farklı yorumları da beraberinde getirdi. 

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ 

Görüşme sonrası TZOB’dan yapılan açıklamada; “Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Bayraktar, Pakdemirli’ye tarım sektörünün önem ve öncelik arz eden sorunlarını iletti. Bayraktar ve Pakdemirli, tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, gübre, yem, zirai ilaç, elektrik fiyatları ve sulama ücretleri,  süt/yem paritesi, besi fiyatları, soğan ve patatesteki pazarlama sorunlarını görüştü” denildi. 

TZOB BAŞKANI ÖNCEDEN HABER Mİ ALDI? 

Görüşmenin çiftçi borçlarıyla ilgili olası bir yapılandırma kararına yönelik beklentilerin arttığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekerken, bu görüşme çiftçiye karşı bir imaj çalışması olarak değerlendirildi. Bu görüşme sonrasında bir yapılandırma kararının açıklanması durumunda TZOB Başkanı Bayraktar'ın açıklanacak karardan dolayı kendisine önemli bir pay çıkaracağı kaydediliyor.