Konuyla ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Tebliğ tarihinden itibaren bu kişilere miras paylaşımını gerçekleştirmek üzere üç ay ek süre verilmektedir" denildi.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, yaptığı açıklamada; "Tarımsal arazilerin miras ya da satış yoluyla mülkiyetinin devrine ilişkin işlemler 6537 Sayılı Kanun ile Değişiklik Yapılan 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülmektedir" dedi.

LİSTELER OLUŞTURULDU

Kutlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bakanlığımız tarafından Kanun çerçevesinde, miras ile ilgili işlemlerin yürütülmesi amacıyla, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ve Merkezi Nüfus İdare Sisteminden alınan bilgiler doğrultusunda, Kanunun yürürlüğe girdiği 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra vefat eden kişiler ile ilgili listeler oluşturulmuştur.

DENİZLİ'DE 1650 MİRASÇIYA TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

İlimizde 5600 kişinin vefat ettiği tespit edilmiştir. Üzerinde Tarımsal Arazisi bulunan ve vefat tarihinden itibaren bir yıl içerisinde miras paylaşımını tamamlayamayan 1650 kişinin mirasçıları için, Kanunda yer alan hükümler doğrultusunda, miras paylaşımlarını gerçekleştirmek üzere tebligatlar hazırlanmıştır. Tebliğ tarihinden itibaren bu kişilere miras paylaşımını gerçekleştirmek üzere üç ay ek süre verilmektedir.

VATANDAŞI UYARDI

Varislerin verilen bu ek süre içerisinde arazi paylaşımlarını yapmaları gerekmektedir. Tanınan üç aylık ek süre sonunda mülkiyet devrini yapmamaları durumunda, Bakanlığımız, ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açma yetkisine sahiptir. Vatandaşlarımızın davalık duruma düşmeden intikal işlemlerini ve paylaşımlarını zamanında yaptırmalarını önem arz ettiğini"