ÖZEL HABER / Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB)’de seçim belirsizliği. Merkez Birliği 9. Olağan genel kurulu tarihi olarak 13 Temmuz’u belirlerken, Tarım ve Orman Bakanlığı seçimlerin Temmuz ayında yapılmasını mevzuata aykırı bularak, TDSYMB’nin seçimlere bakanlık temsilcisi görevlendirmesi talebini reddetti. Tarım ve Orman Bakanlığı, TDSYMB’nin seçimleri Ekim ayında yeni seçilmiş delegelerle yapılmasının uygun olacağını belirtirken, TDSYMB’nin Bakanlığın bu kararı sonrası nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. 

BAKANLIKTAN MERKEZ BİRLİĞİN SEÇİM TARİHİNE İTİRAZ EDEN MUHALİFLERİ DESTEKLEYEN BİR KARAR GELDİ 

TDSYMB, 9. Olağan genel kurulunu 13 Temmuz’da yapma kararı alırken, bazı birlik başkanları bu karara tepki göstermişti. Gerekçe olarak da birçok il birliklerinin seçimlerini yapmadan baskın bir seçim kararı alındığı gösterilirken, bugün Tarım ve Orman Bakanlığından bu birlik başkanlarını destekleyen bir karar geldi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, TDSYMB’nin 13 Temmuz’da yapılacak seçimler için Bakanlık temsilcisi görevlendirmesi talebini reddetti. Bakanlık, talebin reddedilmesine gerekçe olarak da diğer birliklerin seçimlerinin yapılmamasını gösterirken, TDSYBM’nin seçimlerinin Ekim ayında yapılmasının uygun olacağı kaydedildi. Bakanlığın bu kararının ardından TDSYMB’nin nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.