Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP), Türkiye'nin en büyük bölgesel kalkınma projesi olmasına rağmen AK Parti iktidara geldiğinde ancak yüzde 12'sinin tamamlandığını, bunu yüzde 75'e çıkardıklarını kaydetti.

Tarımsala Hasılada Avrupa'da Birinciyiz!

Türkiye'nin hemen her bölgesinde başlattıkları yeni kalkınma projeleri için 2019'a kadar 220 milyar lira yatırım yapmayı hedeflediklerini açıklayan Erdoğan, "Hedefimiz 2023 yılına kadar ülkemizin sulanabilir tüm arazilerini suyla buluşturmaktır. Tarım alanındaki Gayri Safi Milli Hasıla'mızı 37 milyar liradan 158 milyar liraya çıkardık. Bugün Türkiye, tarımsal hasılada Avrupa'da ilk sırada yer alıyor. Tarım ürünleri ihracatımız 3,7 milyar dolardan, 16,2 milyar dolara çıktı. Verdiğimiz desteklerle çiftçimizin, üreticilerimizin gelir düzeylerini yükselttik. AK Parti iktidarları döneminde verilen tarım desteklerinin toplamı 100 milyar liraya yaklaştı" diye konuştu.

Yüzde 50 hibeyle başlatılan Kırsal Kalkınma Destekleri'ni Türkiye geneline yaygınlaştırdıklarını, arazi toplulaştırmadan, uygun kredi imkanlarına kadar pek çok destekle tarım sektörünü güçlendirmenin çabası içerisinde olduklarını anlatan Erdoğan, Milli Tarım Projesi'yle bu alanda yeni bir açılım yaptıklarını dile getirdi.

TARIMDAN HABER