Tarım ve Orman Bakanlığı'nın isminin değiştiğini hatırlatan Erdoğan, “Bazıları diyor ya 'çiftçi aç'… Ben resmi rakam veriyorum. Çiftçilerimize 108 milyar lira destek verdik. Tarımsal milli gelirimizi 189 milyar liraya çıkartarak bu alanda rekor kırdık. Barajlarımızın sayısını 801'e çıkardık, 276'ydı. Sulama tesislerimizin sayısını 3 bine yükselterek 17,4 milyon hektar alanı sulamaya açtık" ifadelerini kullandı.

50 BİN KOYUN VERİLECEK

Kırsal Kalkınma Projeleri'ne de değinen Erdoğan, “Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlıyoruz. Üreticilerimize Ziraat Bankası kredisiyle 50 bin koyun veriyoruz. Tamamlanan sulama projeleriyle 8 bin 300 hektar alanı daha sulamaya açıyoruz. Böylece 8 bin 500 kişiye ilave istihdam sağlıyoruz. 100 milyon hektar alan için 250 milyon lira destek veriyoruz. Silvan tünellerinin ihalesini tamamlıyoruz. Kral Kızı Dicle, Mardin Ceylanpınar ovaları, Suruç gibi önemli sulama projelerinde biten kısımları hizmete sunuyoruz. Sivas Divriği ve Alanya içme suyu projeleriyle 344 bin vatandaşımıza temiz ve yeterli içme suyu sağlıyoruz" dedi.

ORTAK ŞİRKETLER GELİYOR

“Önemli bir yere geliyorum" diyen Erdoğan, “Ergene Nehri'nin suyunu temizlemek için proje kapsamında Marmara Derin Deşarj sistemini tamamlıyoruz. Sudan'da ülkemize tahsis edilen 780 bin hektar tarım arazimizi yatırımlarımıza açmak için kurulacak örnek çiftlikle ilgili ortak şirketi faaliyete geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.