Elazığ Tarım Kredi Kooperatifleri, haberlerimizde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı maksatlı suç duyurusunu kaybederken, savcılığın Tarımdan Haber lehine verdiği takipsizlik kararına da itiraz edildiği ortaya çıktı. Elazığ Tarım Kredi Kooperatifleri, savcılığın verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına Elazığ 2. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz ederken, yapılan itiraz da reddedilerek karar kesinleşmiş oldu. 

MAKSATLI NİYETLERİNİ ELE VERDİLER!

Elazığ Tarım Kredi Kooperatiflerinin görev alanına girmemesine rağmen talimatla, maksatlı bir şekilde suç duyurusunda bulunduğu yetmiyormuş gibi ayriyeten bir de savcılığın takipsizlik kararına itiraz etmesi manidar bulundu.

Diğer yandan daha önce Uşak Tarım Kredi Kooperatifi, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunu kaybetmiş ve Uşak 1. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itiraz da reddedilerek karar kesinleşmişti. Durum böyle iken Elazığ Tarım Kredi Kooperatifi avukatının Uşak Tarım Kredi Kooperatifi ile bire bir aynı olan suç duyurusunda karar kesinleşmesine rağmen, Elazığ Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etmesi buradaki maksatlı niyeti de gözler önüne serdi. 

1.5 YILDA 40'IN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR! 

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz başta olmak üzere Merkez Birliği ve iştirak müdürleri Tarımdan Haber aleyhine çok sayıda suç duyurusunda bulunurken, kooperatif, kooperatif müdürleri ile bölge müdürleri de görev alanlarına girmemesine rağmen talimatla ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuşlardı. Ancak kooperatiflerle birlikte Tarımdan Haber aleyhine yapılan 40'ın üzerindeki suç duyurularının hiç birini kazanamadılar. 

KOOPERATİF VE KOOPERATİF MÜDÜRLERİ DE KAYBETTİ! 

Bire bir aynı olan metinlerle Tarımdan Haber'de yayınlanan haberlerde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle, bulundukları illerde savcılıklara aynı tarihlerde ayrı ayrı suç duyurusunda bulunan, Tekirdağ, Kütahya, Bartın, Iğdır, Uşak, Çatalca, Artvin, Adıyaman, Edirne ve Elazığ Tarım Kredi Kooperatifleri ile Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Bahattin Karakuş, Erzincan Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Vedat Eskiyurt, Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ulvi Çevik ve Osmaniye’ye bağlı Hasanbeyli Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Banu Acar, yaptıkları suç duyurularını kaybettiler. 

3 BÖLGE MÜDÜRÜ VE  5 KOOPERATİFİN YAPTIĞI SUÇ DUYURUSU HENÜZ SONUÇLANMADI

Balıkesir Bölge Müdürü Hilmi Tunahan Eyice, İzmir Bölge Müdürü Adnan Yusuf Güney ve Kütahya Bölge Müdürü Serhat Özübek ile Muğla, Arpaçsakarlar, İstanbul Anadolu, Karaman ve Tokat Tarım Kredi Kooperatiflerinin bire bir aynı olan metinlerle yaptıkları suç duyuruları ise henüz sonuçlanmadı. 

FAHRETTİN POYRAZ GÖREVDEN ALINDI AMA MAÇ DEVAM EDİYOR! 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararının ardından, Elazığ 2. Sulh Ceza Hakimliğinin yapılan itirazı da reddetmesi, hukuk mücadelesinde daha öncesinde 21'e sıfır olan skorbordu, Tarımdan Haber lehine 22'ye sıfır yaptı.

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN DE TOKAT GİBİ KARAR GELMİŞTİ

Tarımdan Haber aleyhine Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan suç duyurularının hepsini kaybeden Poyraz’ın belli hakimlikler üzerinden 136 haberimize yönelik aldırdığı erişim engeli kararlarına da Anayasa Mahkemesi tarafından ihlal kararı verilmişti.