Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çiftçi battı" eleştirilerine "Vatandaşım gayet memnun" diyerek yanıt verdi.

DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN BAŞLIĞIYLA GÖRÜŞECEĞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Genel Kurula 110 civarından ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde fiziki katılım sağlaması bekleniyor. 21 Eylül günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Ziyaretim vesilesiyle BM Genel Sekreteri yanı sıra çok sayıda devlet başkanıyla ikili görüşmelerim olacak. Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' başlığıyla görüşeceğim. Türk Evi binamızın açılışını pazartesi günü yerli ve yabancı çok sayıda dostumuz ve misafirimizle anlamlı bir ziyaretle gerçekleştireceğiz. ABD bazı basın yayın organı temsilcileriyle görüşme gerçekleştireceğim. Bunun yanında Türk Amerikan iş insanlarıyla görüşeceğim. Yoğun bir temas ve toplantı trafiği içerisinde bulunacağız. Ziyaretimizin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık hayırlı olmasını temenni ediyorum.

'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' eserimizi yabancı dillerde hazırladık, muhataplarına takdim edeceğiz. BM'de açılış töreninde takdim edeceğiz."

FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI: ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyat artışı denetimlerine ilişkin sorulan soruya, "Böyle bir adaletsiz, zulüm varsa sorumlusu bakan arkadaşlarım bunu yakın takibe alarak zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda biz Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yurt yatırımını yaptık" dedi.

BAY KEMAL 'ÇİFTÇİ BATTI' DİYOR, VATANDAŞIM GAYET MEMNUN

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bay Kemal 'Çiftçi battı' diyor ben daha bir gün önce şeker pancarıyla ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25, Biz şeker pancarına zam yaptık. Çay ve fındıktaki zam enflasyonun çok üzerinde. Benim vatandaşım gayet memnun, ben şehirleri dolaşıyorum. Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil.

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYAT FARKLILIKLARINI AMERİKA DÖNÜŞÜ KEMDİMDE TAKİP EDECEĞİM

Şu anda atacağımız adım şu; zincir marketler olmak üzere tüm denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle zincir marketlerdeki fiyat farklılarını vesaire bu ciddi fiyat farklıklarını süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü kendimde takip edeceğim."