KULİS HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; yeni atanan Vahit Kirişçi ile ilgili olarak, “Vahit hocamızın çiftçimizin, ormancımızın vizyonunu geliştirecek adımları atacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulunurken, görevden alınan Bekir Pakdemirli hakkında ise “Bekir kardeşimizin birikiminden ve enerjisinden farklı alanlarda istifade etmeyi elbette sürdüreceğiz” dedi. 

ETKİN BİR GÖREVE Mİ GETİRİLECEK?

Erdoğan’ın bu açıklaması bir taraftan Pakdemirli, ‘etkin bir göreve mi getirilecek?’ sorusunu gündeme gelirken, diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi parti teşkilatında bile ağır bir şekilde eleştirilen Pakdemirli’ye neden sahip çıktığı sorgulanmaya başlandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakdemirli’yi sahiplenmesinin altında yatan ana neden… 

GÖREVDEN ALINMASIYLA BİRLİKTE HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKMEYE BAŞLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Pakdemirli’nin görevden alınmasıyla birlikte herkes eteğindeki taşları dökmeye başlamıştı. Görevde iken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindikleri için konuşamayan herkes Pakdemirli’ye karşı bugüne kadar söyleyemediklerini söylemeye başlamıştı. Örneğin, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar. Görevi sırasında konuşmayan Tayyar, Pakdemirli’nin görevden alınmasıyla birlikte sert bir tweet atarak “Bekir Pakdemirli’nin kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim” demişti. 

KAMUOYUNA YANSIMAYAN DAHA AĞIR ELEŞTİRİLER VAR

Üst düzey bir parti yetkilisinin söyledikleri de aslında her şeyi ortaya koyuyor. “Bunlar kamuoyuna yansıyanlar bir de AK Parti Genel Merkezinde Bekir Pakdemirli hakkında konuşulanlar ancak kamuoyuna yansımayanlar var” sözleri ile anlattı. İşte Erdoğan’ın Pakdemirli’ye yönelik yapılan ağır eleştirilerin önüne geçmek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığı kaydediliyor. 

Genel beklenti, Erdoğan’ın dünkü açıklamasının ardından AK Parti teşkilatlarında Pakdemirli’ye yönelik eleştirilerin de bıçak gibi kesilmesi yönünde. 

PAKDEMİRLİ LÜKS LOJMANDAN AYRILDI

Diğer yandan Pakdemirli’nin, Bakanlık görevi sırasında kullandığı Orman Genel Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan lüks lojmandan önceki gün ayrıldığı ortaya çıktı. Pakdemirli’nin görevden ayrılmasına rağmen lojmanı bırakmayarak, yıl sonuna kadar kullanmak istediği iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddiaların gündeme gelmesinin lojmandan çıkmasında ne kadar etkili olduğu bilinmese de Pakdemirli’nin önceki gün ailesi ile birlikte lojmandan ayrılarak yeni bir yere taşındığı öğrenildi.