Ulusal Süt konseyi, çiğ süt fiyatlarını belirlemek için bugün toplanırken, toplantıdan süt üreticisini üzen bir karar çıktı. Artan yem fiyatlarına karşı süt fiyatlarının da revize edilmesi beklenirken, belirlenen fiyat çiftçide tam bir hayal kırıklığı oluşturdu. 4.70 lira olan çiğ süt fiyatları 5.70 liraya çıkarılırken, yeni fiyatta 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak. Diğer taraftan çiğ süt prim desteği de 20 kuruştan 1 liraya çıkarıldı. Buna göre üreticinin sütü destele birlikte 6.70 lira olacak.

1 NİSAN'A KADAR ÜRETİCİ DÜŞÜK FİYATTAN SÜT SATMAYA DEVAM EDECEK

Ulusal Süt Konseyi toplantısından tam bir hayal kırıklığı çıkarken, belirlenen yeni fiyatın hemen uygulamaya konulmayıp 1 Nisan'dan itibaren geçerli olması, üreticinin 13 gün daha öldüm fiyatına sütünü satmaya devam edeceğini gösteriyor.

DESTEKLER ARTIRILARAK SANAYİCİ KORUNDU!

Süt prim destekleri tarihinde ilk kez 1 liraya çıkarılırken, sütteki maliyet artışının devlet tarafından üstlenilmesi de manidar bulundu.

ARTIRILAN DESTEKLER SÜT ÜRETİCİSİNE 7-8 AY SONRA ÖDENECEK 

Diğer yandan artırılan süt prim destekleri de çiftçiye tam 7-8 ay sonra ödenecek. Sütte hükümet, üreticinin gözünü boyamak için süt prim desteklerini artırırken, artılan bu destekler üreticinin yarasına merhem olmayacak. Yem fiyatlarından dolayı büyük bir mağduriyet yaşayan süt üreticisi düşük fiyattan sütünü satmaya devam ederken, artırılan destekleri ise en kısa 7-8 ay sonra alabilecek. 

TARIM BAKANI İLK SINAVINI KAYBETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ süt fiyatı ile Bakanlıktaki ilk sınavını kaybetmiş oldu.