Konya Şeker’den yapılan yazılı açıklamada 42 Milyon 769 Bin 199 Lira tutarındaki ek prim ödemesinin tek seferde 09 Mart 2022 Çarşamba günü saat 17.30’dan itibaren çiftçilerin hesabına yatırılacağı belirtildi. Attıkları bütün adımların amacının çiftçilerin daha fazla üretmesi ve ürettiklerinde de haklarını tam alabilmeleri olduğunu belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilerimize yönelik müjde niteliğindeki açıklamalarına müteakip biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Pancar paralarını ödememizi tamamladık, şimdi de tüketicilerimizin hesaplarına ek prim ödemelerini yatırıyoruz. Çarşamba günü toplamda 42 Milyon 769 Bin 199 Lira tutarındaki ek prim ödemesini bütün üreticilerimize ödüyoruz” dedi. 

ÇİFTÇİLERİMİZİN ALIN TERLERİNİ HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE ALMALARI ÖNCELİĞİMİZDİR

Başkan Erkoyuncu açıklamasında şunları da söyledi: “şunu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz, bu ülkedeki bütün dertlerin dermanı çiftçilerimizin üretimini artırarak devam ettirmesidir. Bu anlamda, biz alımını yaptığımız bütün ürünlerde çiftçilerimizi mağdur etmeyecek, üretimin sürekliliğini sağlayacak çalışmalarımızı başta devlet kurumlarımız olmak üzere bütün paydaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Adalet çizgimizden şaşmayacağımızı ifade etmek istiyorum, bütün çiftçilerimizin alın terlerini hak ettikleri şekilde almaları bizim önceliğimizi oluşturuyor.

Ülkemizdeki gıda arzında herhangi bir aksamaya biz müsaade etmeyiz. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz, bol yağışlı bir sezon dönemdeyiz, tarlalarımızı bolca ekelim istiyoruz, üretelim ve ülkemize güvenelim. Bu memleketin üreticilerimizin üretimine ihtiyacı var ve inanıyoruz ki üretimle birçok sorunun üstesinden geleceğiz. Ton başına 15 lira olarak yapacağımız bu ödememizin de hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”