Tarım Kredi Kooperatifleri, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarında etkinliği artırmak için geçtiğimiz ay Kırgızistan’da bu işin eğitimini almış bir personeli yüksek maaşla işe başlatırken, paylaşımlardaki beğenilerde artmış durumda. Ancak yapılan yüksek beğeni ve paylaşımların çiftçi ortakları tarafından değil de kooperatif ve kooperatif çalışanları tarafından yapılması dikkat çekiyor. Paylaşımların altına az sayıda olsa da çiftçi ortaklarının yaptığı eleştirel yorumlar ise hemen kaldırılıyor. 

YEM FİYATLARINA GELEN ELEŞTİREL YORUMLAR HEMEN SİLİNDİ 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın video konferans üzerinden yaptığı değerlendirme toplantısıyla ilgili olarak facebook sayfasından yapılan paylaşımın altına çiftçilerden yem fiyatlarına yönelik gelen eleştirel yorumların silindiği ortaya çıktı. Yem fiyatlarıyla ilgili olarak Bayram Avşar, Oğuzhan Dasdemir ve Osman Katrancı isimli takipçilerin yaptığı eleştirel yorumları silindi. Takipçilerin yem fiyatlarına yönelik yorumları silinirken, eleştiri içermeyen diğer yorumlara dokunulmaması ise dikkat çekti.

KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNUYOR

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Facebook ve Twitter hesaplarında beğeni ve paylaşımların neredeyse tamamına yakını kooperatif ve kooperatif çalışanlarının hesapları tarafından yapılırken, çiftçi ortaklarının bu paylaşımlara destek vermemesi dikkat çekiyor. Paylaşım ve beğenilerin kooperatif ve kooperatif çalışanları tarafından yapılması, yorumlarda da kendisini gösteriyor. Yapılan paylaşımların altına çok az sayıda yorum yapılırken, eleştirel yorumlar ise hemen kaldırılıyor. Bu durum, Tarım Kredi Kooperatiflerinin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda kendisi çalıp kendisi oynuyor eleştirilerine neden oldu.


YEM FİYATLARIYLA İLGİLİ TEPKİ YORUMLARI KALDIRILDIKTAN SONRAKİ HALİ