Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, tarımsal verilerde yaşanan önemli bir soruna dikkat çekti. Habergazetesi'nde yer habere göre Erdem, şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvancılıktaki sorunların çözümünde ve başarıya ulaşmanın tek yolunun doğru verilerden geçtiğini belirterek, 'Göreve geldiğim 3,5 yıldan bu yana Tarım Bakanı'ndan, bölgemize gelen milletvekillerine rapor vererek ve şifâhen görüşerek ülkemizde ekilen tarım arazilerinin yarısının kayda girmediğini defalarca belirttim.

Bu konuyla ilgili yüzleşmemiz gerektiğini savundum. Tarım ve hayvancılıkta doğru verilere ulaştığımızda planlamanın rahat olacağını tekrar tekrar söyledim. Miraslı yerlerden dolayı çiftçilerimiz ÇKS'ye ektiği ürünün yüzde 50'ye yakınını gösteremiyor.

O zaman bazı ürünler bilinmediği için bazı yıl düşük ekiliyor, yüksek fiyata satılıyor. Aynı mahsûl bir yıl sonra fazla ekildiğinden dolayı tarlalarda kalıyor. Bu iş hayvancılık için de geçerlidir. Tarım ve hayvancılıktaki başarıya ulaşmanın anahtarı ülkemizin baştan sona doğru verileri almasından geçiyor. Doğru rakamlara ulaştığımızda istediğimiz şekilde üretim dengesini sağlarız"

TARIMDANHABER