Tarım Kredi borçlarının yapılandırılmasında bugün son gün. 31 Temmuz’a kadar borç yapılandırması başvurusunda bulunan mağdur çiftçiler, 30 Kasım itibariyle borçlarının ilk taksitini yatırmaları gerekiyor. Yatırmayan çiftçiler için yarından itibaren haciz işlemleri başlatılacak. 

MAĞDUR ÇİFTÇİLER FUAT OKTAY İLE GÖRÜŞTÜ!

Tarım Kredi mağduru çiftçiler, mevcut yapılandırmaya sorunu çözmediği gerekçesiyle karşı çıkarken, yapılandırmanın yeniden gözden geçirilerek ele alınmasını istiyor. Bunun için defalarca Ankara’ya gelerek Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları ile TBMM Tarım Komisyonu Başkanı ile görüşen çiftçiler, dün de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. 

GÖRÜŞME SONRASI HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Mağdur çiftçileri temsilen Ömer Sarı ve beraberindeki çiftçiler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşme sonrasında hiçbir açıklama yapılmadı. Mağdur çiftçilerin sosyal medyada kurdukları grupların da görüşmenin ardından geçici süreliğine kapatılması dikkat çekti. Mağdur çiftçileri temsilen görüşmeye katılan Ömer Sarı, gelen tepkiler üstüne sosyal medya hesabı üstünden yaptığı paylaşımda, “Beni neden gruptan çıkarttınız diyen ve gruptan çıkarttığımı düşünen grup üyeleri gurubu sadece geçici bir süre sohbete kapattım” dedi.