Sulu tarımın yapıldığı alanlarda da kendisini iyiden iyiye hissettiren kuraklık, DSİ'nin kanallara su bırakmamasından dolayı GAP çiftçisini çok zor durumda bırakıyor. Sulu tarım yapan çiftçi DSİ'ye su bırakmadığı için tepki gösterdi.

SON YILLAR EN BÜYÜK KURAKLIĞI

Şanlıurfa Olay gazetesinin haberinde son 40 yılın en büyük kuraklığının pençesinde bulunan Şanlıurfalı çiftçilerin GAP konusunda tepkisine yer verildi. Kuru tarım yöntemlerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı Şanlıurfa'da çiftçiler kuraklığa karşı kaderine terk edildi. Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) başkenti olmasına rağmen Şanlıurfa'da büyük ovaların çoğunda hala kuru tarımın yapılması çiftçinin ve tarımın baş başa kaldığı sıkıntıları gösteriyor.


Tarım Kredi'den kredi borçlarını yapılandıracak çiftçiye uyarı!


GAP ANLAMSIZ KALDI

GAP'ın başkenti olmasından kaynaklı tarım denince akla gelen ilk şehirlerden olan Şanlıurfa'da yaşanan kuraklık, GAP adeta anlamsız kıldı. Kuru tarım yapılan yerlerde yaşanan sıkıntıların sulu tarım yapılan yerlerde de yaşanması tarımın ve çiftçinin ne kadar ihmal edildiğini ortaya koyuyor. Sulu tarım arazilerine sahip olmalarına rağmen ürünlerinin tarlada çürüdüğünü söyleyen çiftçiler DSİ'nin kanallara su bırakmasını talep ediyor.


Fahrettin Poyraz Tarım Kredi'de köklü değişikliğe gitti


KURU VE SULU TARIM AYNI KADERİ YAŞIYOR

Kuru tarın yapan çiftçiler ürünlerini kaldırmaya ya da hayvanlara otlatmaya başladı. Hal böyleyken kuru tarım yapan çiftçi umudunu kesmiş durumda. Ancak bunun yanında sulu tarım yapan çiftçi de aynı kaderi yaşamaya başladı. Çiftçiler, bir an önce kanallara su bırakılarak ekinlerinin kurtarılmasını istiyor.

TARIMDANHABER