Konuyla ilgili olarak  İl Tarım ve Orman Müdürü Dr.Muhammet ANGIN şu bilgileri verdi:  

“Bulancak İlçemizde 12 dekar limon ve 2 dekar ceviz bahçesi, Tirebolu İlçemizde 5 dekar limon ve 10 dekar ceviz bahçesi, Dereli İlçemizde 30 dekar ceviz bahçesi, Güce ilçemizde 4 dekar ceviz bahçesi, Espiye İlçemizde 1 dekar ceviz bahçesi, Çamoluk İlçemizde 107 dekar ceviz bahçesi, 20 dekar badem bahçesi, 10 dekar kiraz bahçesi, 20 dekar kuşburnu ve 10 dekar karadut bahçesi tesis edilmiştir.  

GİRKAP projesi kapsamında olan yerlerde  dağıtılan sertifikalı meyve fidanlarının çeşit ve verim özellikleri şöyledir;

-Limon fidanları, bölgemiz toprak ve iklim yapısına uygun soğuğa dayanıklı üç yapraklı anaç üzerine aşılı Mayer çeşidi olup 1. yıldan itibaren meyve vermeye başlamakta ve 4. yılında ağaç başına 90 kg ürün vermektedir. 

-Ceviz fidanları, ilkbahar erken donlarından zarar görmeyen geç çiçek açan  Fernor ve Chandler çeşitleri olup 1000 m yüksekliğin altında kalan bölgelerde Chandler çeşidi 1000 m yüksekliğin üzerinde Fernor çeşidi ile bahçe kurulumu yapılmış olup verim yaşında dönüme 600 kg ürün elde edilmektedir. 

-Badem fidanları, bol ve sürekli verimli, ilkbahar erken donlarından etkilenmeyen ve % 40 iç randımanına sahip Ferragnes çeşidi olup 400-1600 m rakım aralığında yetişebilmektedir. 

-Kiraz fidanları ise pazar değeri olan ve nakliyeye dayanıklı Regina çeşidi olup 1000 m rakım için ideal olan bir çeşittir.

-Kuşburnu fidanları Rosa Canina çeşidi olup, marmelat yapımında ve çay olarak tüketilmekte ve yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.

-Karadut fidanları Şebinkarahisar ile özdeşleşmiş asırlık bir karadut çeşidi olup yoğun antioksidan içeriğine sahiptir. Daha çok pekmez olarak işlenip satışı yapılan ilaç olarak görülen kansızlığa ve ağız içi yaraların tedavisinde kullanılan bir pekmezdir. Pekmezinin kilogramı 250-300 TL civarında satılmaktadır” dedi.