TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı? Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı?

Gürer, Niğde'nin yanısıra farklı illerdeki çiftçilerden de gelen mektuplardan örnek verdi. Sultaniye'den kendisine yazan çiftçi Ergun Bey mektubunu okudu. Çiftçi "Tarım Kredi Kooperatifine 2019 borç yapılandırması için başvurduk. Faizler anaparayı geçmiş. Borcumuzun yüzde 20'sini yatırınca yapılandırma yapılacaktı. Benim gibi birçok çiftçi arkadaşımız var, 2019 ürünlerimizin parasını alamadık, sanayi domatesi ekmekteyiz ve yüzde 20'sini yatıramadık, ek süre istedik verilmedi. Kooperatif avukatı icra ve haciz işlemleri başlatmış; traktörümüz, arazimiz bağlı durumda, elimiz kolumuz bağlandı. Şu anda borcu yapılandırmak istiyorum, siz değerli büyüklerimden destek bekliyorum. 2019 bitti, 2020'de olsun yapılandırma yapılsın, çok zor durumdayız." diye yazdığı sözlerini genel kurulda gündeme taşıdı.

Ömer Fethi Gürer, “Bunun gibi çok mektup geliyor. Cumhurbaşkanı çiftçilerin mağduriyetini duymalı ve iktidar çiftçi borçlarını yapılandırıp faizlerini silmelidir.” diye sözlerini tamamladı.

ÇİFTÇİ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer farklı illerden aldığı mektuplar gibi ziyarete gittiği köy ve kasabalarda da çiftçilerin sorunlarının katladığını yerinde gördüğünü de belirtip “AKP iktidarı 18 yılda çiftçiye destek veriyoruz dedikçe çiftçi sorunları arttı. Sorunlara çözüm ya bilerek ya bilmeyerek üretilmiyor. Çünkü tarımın durumu düşündürücü boyutta sorunlu kılındı. Kendi kendine dünyada tarımda yeten yedi ülkeden biri iken nasıl bu hale geldiğimizi iktidar fark ettiği gün çözümler doğru olarak üretilecektir” dedi.