Hükümetin uyguladığı tarım politikalarının memnuniyet derecesi vatandaşa soruldu. Politika yapıcıları için referans olması amacıyla yapılan ankete bir hafta içinde 55 bin kişi katılarak görüş beyan ettÇiftlik Yönetim Uzmanı ve Yem Bitkisi Yetiştiricisi Eşref Şekerli'nin 5 Ocak'ta sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı anket önceki gün sona erdi.

Ankette vatandaşa, 'Hükümetin uyguladığı tarım ve hayvancılık politikalarından memnun musunuz?' sorusu yöneltildi. Ankete katılan vatandaşlar, tercihini 'Evet' ve 'Hayır' diyerek beyan ettiler.

55 BİN ÇİFTÇİ VE YETİŞTİRİCİ KATILDI

Bir hafta içinde ankete 55.1 bin kişi katılarak görüşünü beyan ederken, katılanların neredeyse tamamına yakınının hükümetin uyguladığı tarım ve hayvancılık politikasından memnun olmadığını belirtmesi dikkat çekti.

MEMNUNUM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 5 ÇIKTI

Ankete katılan vatandaşların sadece yüzde 5'i yani 2 bin 500 kişi uygulanan tarım ve hayvancılık politikasından memnun olduğunu belirtti. 52 binin üzerindeki kişi ise uygulanan politikalardan memnun olmadığını beyan etti.

Anket çalışmasına katılanlardan gelen yorumlar da dikkat çekti. Mahmut Yılmaz isimli vatandaş, hükümetin 16 yıldır tarım ve hayvancılığa bir türlü istikrar getiremediğini belirterek, “Dönem dönem çok paraları abuk sabuk politikalarla dağıttılar. Küçük üreticiye ürettiysen enayisin muamelesi uyguladılar. En sonunda 3-5 çuval patates ile soğanın peşine düştüler. Uzun süreli tarım bakanları da oldu ama tarım ve hayvancılık politikalarında istikrar bir türlü olmadı" dedi.

Şahin Tarpal ismindeki vatandaş ise, “Hükümet diyor ki çiftçi rezalete devam etsin ben top işine bakacam!" tepkisinde bulundu.