Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Batman merkeze bağlı Zorköy’de Tarla Günü etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen Etkinliğe; Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, İl Müdürümüz Nurettin KIYAS, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ, Şube Müdürlerimiz, Tarım Danışmanları ve çiftçiler katıldı.
Salatalık, patlıcan, domates ve biber yetiştirilen seralarda inlemelerde bulunan Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, çiftçilerden üretim hakkında bilgi aldı.

Daha sonra çiftçilerle bir araya gelen Batman Valisi Hulusi ŞAHİN;” Valilik olarak, İl Özel İdaresi kaynaklarını çiftçimizin emrine sunmaktan büyük mutluluk duyduk. Çiftçimiz üretmeye devam ettikçe ve kazandıkça ülke kazanacak, Batman kazanacak. Yeter ki Üretim olsun. Çalışalım, hem kazanalım hem de kazandıralım. Ayrıca ilimizde tarımda ürün çeşitliliğini arttırmak çalışmalar yürütüyoruz. Lavanta ve susam gibi alternatif ürünleri yetiştirmek içinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

İl Müdürü Nurettin Kıyas ise “Bu yıl ilkbaharda İl Özel İdare destekli 100 çiftçimize 100 adet sera kurmuştuk. Çiftçilerimiz seralarını kurduktan sonra ürünlerini ektiler. Ürünlerimiz yetişti. Bugün seralarımızda tarla günü etkinliği yaptık. Bu tarla günü vesilesiyle Sayın Valimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Ziraat Odası ve çiftçilerimizle seralarımızı gezdik. Seralarda verim gayet iyidir. Salatalık, biber, domates ve hatta patlıcan ekilmiş. Verim iyi ama mevsimsel olarak fiyatlar biraz düşük. Seralarımızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Balpınar beldesi ve Zorköy özellikle hem kışın dem de yazın seracılığa uygun olması nedeniyle çiftçilerimizin de çalışkanlığını katarsak seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir” ifadelerini kullandı.